Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
Włączyłeś filtrowanie wyników wyszukiwania. Aby znaleźć więcej produktów wyłącz część lub wszystkie filtry.
  • [SUNEN]

    Kategoria: RTV i AGD > AGD drobne > Do kuchni > Pozostałe

    POWERNEED Sous Vide Cyrkulator zanurzeniowy ELE-01 Sous vide to nowoczesna metoda gotowania, która szturmem zdobywa cały świat. Jej nazwa pochodzi z języka francuskiego, a w dosłownym tłum... Pełen opis produktu 'SUNEN PowerNeed - SOUS VIDE Cyrkulator zanurzeniowy' »

    POWERNEED Sous Vide Cyrkulator zanurzeniowy ELE-01 Sous vide to nowoczesna metoda gotowania, która szturmem zdobywa cały świat. Jej nazwa pochodzi z języka francuskiego, a w dosłownym tłumaczeniu oznacza „w próżni”. W wielu krajach na całym świecie sous vide przestaje być pojęciem nowym, gdyż technikę tę prezentuje się w programach telewizyjnych, przepisach kucharskich, a wyjątkowo często stosowana jest w dobrych restauracjach. Dlaczego tak się dzieje? Bez wątpienia ogromny wpływ na taki rozwój sytuacji ma fakt, że potrawy przygotowane tą metodą są wyjątkowe, wykwintne, charakteryzuje je niepowtarzalny smak i jakość. Temperatura wody ma kluczowe znaczenie w gotowaniu metodą sous vide, a za sprawą cyrkulatora można ją bardzo precyzyjnie określić i utrzymać na stałym poziomie. Standardowe zakresy temperatur: - Wołowina medium-rare: 54-59°C - Wołowina medium: 60-63°C - Pierś z kurczaka: 60-66°C - Soczysta, krucha wieprzowina: 52-68°C - Tradycyjna ryba: 50-56°C Określenie czasu pełnego ogrzania pożywienia metodą sous vide jest dość łatwe, ponieważ woda posiada stałą temperaturę. Około godziny zajmuje ogrzanie kawałka mięsa o grubości 2,5 cm, następne 2,5 cm to dodatkowe 2 godziny. Przy zastosowaniu metody sous vide nie ma możliwości, aby doszło do przegrzania potrawy, przetrzymanie przez 2-3 godz. ponad potrzebny czas nie robi większej różnicy. Przykładowe rekomendacje doboru czasu: - Delikatna wołowina: od 30 minut do 4 godzin - Twarda wołowina: od 3 do 24+ godzin - Delikatna wieprzowina: od 45 minut do 8 godzin - Twarda wieprzowina: od 3 do 48 godzin - Mięso z kurczaka: od 30 minut do 8 godzin - Ryby: od 10 minut do 3 godzin SOUS VIDE - Niezastąpiony i niezwykle łatwy w użyciu!!! Wymiary - Wymiary produktu: 320x150x50 mm - Wymiary opakowania: 370x225x100 mm Pozostałe parametry - Temperatura: do 95°C - Dokładność: 0,5°C - Czas pracy: do 59h:59min - Silnik bezszczotkowy - Dotykowy panel sterujący - Zasilanie: 220-24 V, 50 Hz - Zabezpieczenie: bezpiecznik termiczny - Materiał: stal nierdzewna, plastik
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o SUNEN PowerNeed - SOUS VIDE Cyrkulator zanurzeniowy


ElektroIT

Elektronika użytkowa
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 01.12.2015
minichamps, hp, lego, spark, canon, lenovo, samsung, trust, milly mally, epoch
Produkty w ofercie: 22678
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 5563
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0