[JOY DAY]
Kategoria: Zdrowa żywność > Bakterie probiotyczneWysyłka: od ręki
Probiotyczny koncentrat JOY DAY CHMIEL 500ml bezglutenowy
EKO Żywe kultury bakterii zawarte w napoju mają właściwości
probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na odbudowę flory
bakteryjnej
Pełen opis produktu 'JOY DAY Probiotyczny koncentrat CHMIEL 500ml bezglutenowy EKO' »
Probiotyczny koncentrat JOY DAY CHMIEL 500ml bezglutenowy
EKO Żywe kultury bakterii zawarte w napoju mają
właściwości probiotyczne i wywierają korzystny
wpływ na odbudowę flory bakteryjnej człowieka. Są naturalnym
składnikiem ochrony flory jelitowej.
Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na
barierę mikrobiologiczną dla
patogenów i pośrednio na układ odpornościowy.
Probiotyczna flora bakteryjna zawarta w produktach jest pomocna w
odbudowie naturalnej flory bakteryjnej człowieka. Nasze napoje mogą
być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z
grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na które
preparat wykazuje dużą odporność. Składniki napoju
wspierają między innymi i wpływają na:
dobry rozkład trawionego pokarmu,
wzmocnienie ogólnej odporności organizmu,
eliminacje toksyn,
układ odpornościowy,
procesy przemiany materii,
krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych,
częstotliwość wypróżnieni i wzdęć,
neutralizację wolnych rodników,
opóźnienie procesów starzenia się komórek.
Napoje probiotyczne serii JOY DAY zalecane
są jako element codziennej diety, w tym dedykowanej przez
specjalistów żywienia człowieka i dietetyki.
Mogą być spożywane przez diabetyków i w diecie bezglutenowej.
Produkty serii JOY DAY adresujemy także do osób
starszych, dzieci powyżej 3 roku życia oraz tych, których organizmy
nie tolerują laktozy oraz nie spożywają nabiału z innych
powodów.
Polecamy je również osobom odchudzającym się, przy detoksykacji
organizmu, wegetarianom i weganom jako uzupełnienie diety.
Z uwagi na skład i witalność kompleksu flory bakteryjnej zawartej w
preparatach serii JOY DAY, preparaty zalecane są
także/szczególnie osobom przy i po antybiotykoterapii oraz przy i
po chemioterapii.
Koncentraty charakteryzują się wysoką
aktywnością bakteriobójczą – składniki preparatu posiadają
właściwości antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów
chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób
z obniżoną odpornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych
patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną
listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej
zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej
odpowiedzialnej za wiele zakażeń; Escherichia colli mogących
powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak
zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne
zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z
grupy streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed
patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych
mykotoksyn, odpornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do
przeżywania w agresywnych warunkach przewodu pokarmowego
człowieka.
Koncentrat napoju zawiera w swym składzie znaczne ilości
probiotycznych, żywych kultur kompleksu symbiotycznych bakterii
(min (2x107jtk/ml.) Ich odpowiednio dobrany zestaw tworzy
konsorcjum bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobakterium, które
zasila produkt swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak
witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty.
Zawarte w koncentracie wieloszczepowe prozdrowotne bakterie
probiotyczne charakteryzują się odpowiednią witalnością.
Koncentraty napojów probiotycznych serii JOY DAY
uzyskiwane są poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji
bezmlecznych składników roślinnych i probiotycznej flory
bakteryjnej.
Obecne są w nich antyoksydanty, witaminy, minerały oraz 12 związków
wykazujących prozdrowotne i antyseptyczne właściwości.
Skład: Kompleks żywych kultur bakterii
probiotycznych (66,7%) w tym: (Lactobacillus casei LMG P-17504; L.
plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. delbruecki ssp. bulgaricus
LMG P-21905; L. acidophilus LMG P-21904; L. rhamnosus LMG P-21380,
LMG P-23699 i DSM 16605; L. fermentum; L. lactis; Bifidobakterium
breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. animals ssp. lactis LMG
P-17502; B. longum DSM 16603; S. thermophilus LMG P-21908 i LMG
P-17225), ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców
(33,3%): koszyczka chmielu (23,3%), kwiatu czarnego bzu, kwiatu
głogu, liści melisy, kwiatu lipy, ziela skrzypu oraz kompleks
żywych kultur bakterii probiotycznych. Zalecane
spożycie: Dorośli: 10 do 15 ml, 3 razy dziennie
rozcieńczone z minimum 50 ml wody lub z dowolnym napojem. Dzieci:
powyżej 3 roku: 5 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 50 ml
wody lub dowolnym napojem.
Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Rozcieńczony koncentrat
napoju charakteryzuje się świeżym, delikatnym aromatem ziołowym lub
warzywnym i naturalnym, kwaskowo pobudzającym smakiem.
500 ml koncentratu napoju zawiera od 11 do 14 dziennych zalecanych
porcji.
Z uwagi na specyficzny skład koncentrat napoju
CHMIEL polecamy szczególnie: przy nerwicach
żołądkowo-jelitowych, dla wyciszenia stanów pobudzenia nerwowego i
mającym problemy z zasypianiem oraz dla opóźnienia procesów
starzenia się komórek.
Warunki przechowywania: oryginalnie zamknięte
opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po
otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
Wszystkie produkty pochodzą wyłącznie z upraw ekologicznych.
PIERWSZY TAKI NAPÓJ PROBIOTYCZNY NA POLSKIM RYNKU
Producent: Living Food sp.zo.o
Probiotyczne napoje serii JOY DAY – to energia i
zdrowie w 100 % z natury, to dodatkowe źródło witamin, minerałów i
znacznej ilości antyutleniaczy.