[Living Food]
Kategoria: ZIOŁA, HERBATKI i SUPLEMENTY > LIVING FOOD > JOY DAY
OY DAY Eko Koncentrat napoju probiotycznego CHMIEL poj.
500 ml. Stosowanie koncentratu probiotycznego Joy Day Głóg wpływa
korzystnie na utrzymanie równowagi mikrobioty jelitowej. Ponadto
bak...
Pełen opis produktu 'JOY DAY - Chmiel - Eko Koncentrat napoju probiotycznego poj. 500 ml.' »
OY DAY Eko Koncentrat napoju probiotycznego CHMIEL poj. 500
ml.Stosowanie koncentratu probiotycznego Joy Day Głóg
wpływa korzystnie na utrzymanie równowagi mikrobioty jelitowej.
Ponadto bakterie probiotyczne w połączeniu z ekstraktem z surowców
roślinnych wspierają pracę całego układu krwionośnego. Zalecany
jest w profilaktyce zdrowotnej.
najbardziej naturalny probiotyk na rynku
zawiera żywe i witalne bakterie probiotyczne
15 rekomendowanych szczepów bakterii probiotycznych
600 milionów w dziennej porcji
probiotyk w formie płynnej 500 ml
20% ekstraktu z ekologicznych z surowców roślinnych w tym
chmielu
Produkt wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im.
prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu
Produkt posiada certyfikat ekologiczny
Laureat Wielkopolska Nagroda Jakości 2014
Laureat Plebiscytu „Nasze Dobre Lubuskie” 2014. 1 miejsce w
kategorii produkt spożywczy
Laureat Certyfikacji DOCEŃ POLSKIE - TOP PRODUKT 2015
Żywe kultury bakterii zawarte w napoju mają właściwości
probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na odbudowę flory
bakteryjnej człowieka. Są naturalnym składnikiem ochrony flory
jelitowej.
Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na
barierę mikrobiologiczną dla patogenów i pośrednio na układ
odpornościowy. Napoje probiotyczne serii
JOY DAY zalecane są jako element codziennej
diety,
w tym dedykowanej przez specjalistów żywienia człowieka i
dietetyki.
Mogą być spożywane przez diabetyków i w diecie bezglutenowej.
Produkty serii JOY DAY adresujemy także do osób
starszych, dzieci powyżej 3 roku życia oraz tych, których organizmy
nie tolerują laktozy oraz nie spożywają nabiału z innych
powodów.Polecamy je również osobom odchudzającym się, przy
detoksykacji organizmu, wegetarianom i weganom jako uzupełnienie
diety.
Z uwagi na skład i witalność kompleksu flory bakteryjnej zawartej w
preparatach serii JOY DAY, preparaty zalecane są
także/szczególnie osobom przy i po antybiotykoterapii oraz przy i
po chemioterapii.Probiotyczna flora bakteryjna zawarta w produktach
jest pomocna w odbudowie naturalnej flory bakteryjnej człowieka.
Nasze napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza
przy antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach
aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą
odporność. Składniki napoju wspierają między innymi i
wpływają na:
dobry rozkład trawionego pokarmu,
bakterie probiotyczne obecne w produkcie dbają o równowagę
mikrobiologiczną jelit
chronią przed bakteriami i grzybami chorobotwórczymi
zawiera cenne dla zdrowia metabolity bakterii probiotycznych –
postbiotyki
zapobiega występowaniu zaburzeń jelitowych – dysbiozy
wpływa korzystnie na stan kosmków jelitowych
stanowi bogactwo biologicznie czynnych substancji zawartych w
ekstrakcie roślinnym
ekstrakt z chmielu łagodzi bóle powstałe na tle nerwowym
wzmocnienie ogólnej odporności organizmu,
eliminacje toksyn,
układ odpornościowy,
procesy przemiany materii,
krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych,
częstotliwość wypróżnieni i wzdęć,
neutralizację wolnych rodników,
opóźnienie procesów starzenia się komórek.
Koncentraty charakteryzują się wysoką
aktywnością bakteriobójczą – składniki preparatu posiadają
właściwości antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów
chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób
z obniżoną odpornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych
patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną
listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej
zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej
odpowiedzialnej za wiele zakażeń; Escherichia colli mogących
powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak
zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne
zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z
grupy streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed
patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych
mykotoksyn, odpornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do
przeżywania w agresywnych warunkach przewodu pokarmowego
człowieka.
Koncentrat napoju zawiera w swym składzie znaczne ilości
probiotycznych, żywych kultur kompleksu symbiotycznych bakterii
(min (2x107jtk/ml.) Ich odpowiednio dobrany zestaw tworzy
konsorcjum bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobakterium, które
zasila produkt swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak
witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty.Zawarte w
koncentracie wieloszczepowe prozdrowotne bakterie probiotyczne
charakteryzują się odpowiednią witalnością.
Koncentraty napojów probiotycznych serii JOY DAY
uzyskiwane są poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji
bezmlecznych składników roślinnych i probiotycznej flory
bakteryjnej.
Obecne są w nich antyoksydanty, witaminy, minerały oraz 12 związków
wykazujących prozdrowotne i antyseptyczne właściwości.
Skład:Produkt nie zawiera żadnych syntetycznych
substancji takich jak barwniki, sztuczne słodziki, konserwanty,
spulchniacze, antyzbrylacze itp, które mogą być niebezpieczne dla
zdrowia. Nasi eksperci w dziedzinie mikroorganizmów opracowali
nowoczesną metodę produkcji, która jest przyjazna dla środowiska i
pozwala wyeliminować wszystkie sztuczne składniki. Zawdzięczamy im
100% naturalny i ekologiczny produkt, którego jedynym konserwantem
są korzystne dla zdrowia substancje postbiotyczne. Zaliczamy do
nich: przeciwutleniacze, kwasy organiczne, bakteriocyny, które
zostały pozyskane na drodze mikrobiologicznej.Koncentrat napoju
probiotycznego Joy Day Chmiel uzyskuje się w naturalnym procesie
fermentacji z wykorzystaniem żywych i aktywnych szczepów bakterii
probiotycznych w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR
04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp.
bulgaricus LB 2, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L.
fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B.
longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus
thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y, L. casei 101/37.Co więcej,
w efekcie tego procesu uzyskuje się ekstrakt z fermentowanych
roślin ziołowych i owoców (20%) [w tym: przykwiatki chmielu
(23,3%), kwiaty czarnego bzu (20%), kwiaty głogu (16,7%), liście
melisy (16,7%), kwiaty lipy (13,3%), ziele skrzypu polnego
(10%)] Dorośli i osoby starsze: około 40 ml na
dobę (4 łyżki) rozcieńczone w dowolnym chłodnym napoju z
wykluczeniem napojów alkoholowych.
Dzieci powyżej 3 roku życia: około 20 ml na dobę (2 łyżki)
rozcieńczone w dowolnym chłodnym napoju z szczególnym wykluczeniem
napojów alkoholowych.Z uwagi na nieprzetworzoną formę bakterii oraz
niezwykłą witalność zaleca się przyjmowanie produktu w czasie
posiłków. Zapewni to dobre podłoże do ich rozwoju i ułatwi
transport do jelita grubego. Idealnie jeśli posiłki będą zawierały
warzywa, owoce i produkty zbożowe, ponieważ są doskonałym
prebiotykiem – pożywką dla bakterii probiotycznych. Warto pamiętać
aby przed użyciem wstrząsnąć.Warunki przechowywaniaKoncentrat
probiotyczny należy przechowywać w przyciemnionym i suchym miejscu.
Zamknięty może stać w temperaturze pokojowej ale po otwarciu
najlepiej w lodówce. Od momentu otwarcia optymalny czas do spożycia
nie powinien przekraczać 30 dni. Należy pamiętać aby po każdym
użyciu dokładnie zakręcić butelkę. W między czasie może pojawić się
osad na dnie butelki, nalot “białego grzybka” oraz wzmożona
kwasowość ale jest to naturalny efekt
fermentacji. Z uwagi na specyficzny skład
koncentrat napoju CHMIEL polecamy szczególnie: przy
nerwicach żołądkowo-jelitowych, dla wyciszenia stanów pobudzenia
nerwowego i mającym problemy z zasypianiem oraz dla opóźnienia
procesów starzenia się komórek. Warunki
przechowywania:oryginalnie zamknięte opakowanie
przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu
najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
Wszystkie produkty pochodzą wyłącznie z upraw ekologicznych.
Probiotyczne napoje serii JOY DAY – to energia i
zdrowie w 100 % z natury, to dodatkowe źródło witamin, minerałów i
znacznej ilości antyutleniaczy.