Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [PRODUCENT]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIEL > GRANULAT CHMIELOWY

    Chmiel Lomik Granulat T-90 Lomik zawartość alfa kwasów 4,6 % zbiór 2014   Lomik   Tradycyjny polski chmiel aromatyczny wyhodowany na drodze skrzyżowania odmiany Northern Brewer... Pełen opis produktu 'Chmiel Lomik aromatyczny - granulat 500g' »

    Chmiel Lomik Granulat T-90 Lomik zawartość alfa kwasów 4,6% zbiór 2014   Lomik   Tradycyjny polski chmiel aromatyczny wyhodowany na drodze skrzyżowania odmiany Northern Brewer z dzikim chmielem pochodzącym z okolic Lublina. Odmiana zanikająca w uprawie z powodu nikłego zapotrzebowania ze strony producentów piwa, a także wprowadzenia do uprawy nowych odmian o lepszej charakterystyce.   Opis   Zbiór Początek września Plon 1800 - 2500 kg/ha Szyszki Małe, żółtozielone Aromat Przyjemny, harmonijny, łagodny   HPLC   Alfa kwasy 4,0 - 5,0 % w/w Beta kwasy 2,5 - 5,5 % w/w Kohumulon 23 - 29 % w/w   Olejki chmielowe   Ogółem 0,6 - 1,2 % w/w Myrcen 30 - 45 % Humulen 17 - 25 % Kariofilen   5 - 8 % Farnezen 02 - 0,6 %   Charakterystyka   Lomik jest we właściwościach bardzo podobny do chmielu Lubelskiego, aczkolwiek posiadający mniej korzystny skład olejków aromatycznych. W chmieleniu na goryczkę może używany zamiennie z chmielem Lubelskim.   Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie).   Specyfikacja produktu   Opis: Cylindryczne sypkie granulki zrobione z suszonych i zmielonych szyszek chmielowych o średnicy ok. 6mm i długości ok. 10-30mm Konsystencja: Zwarte, spójne ciało stałe, które normalnie ulega rozkruszeniu na proszek Kolor: Od ciemno-zielonego do oliwkowo – zielonego (w zależności od odmiany) Alfa kwasy: Od 2-15% alfa kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Beta kwasy: Od 1-10 % beta kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Olejki chmielowe: Od 0,5-3,5 mL/100g (w zależności od zbioru i odmiany) Wilgotność: 7-9 %   Stosowanie produktu    Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok.,30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.   Pakowanie   Granulaty T-90 są pakowane próżniowo w worki z folii aluminiowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.    Przechowywanie   Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Temperatura przechowywania granulatu: 0-5 °C. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.     Chmiel pakowany próżniowo w torebki .   W  hermetycznie  zamkniętym  próżniowym opakowaniu, chmiel dużo dłużej zachowuje świeżość i aromat.      
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chmiel Lomik aromatyczny - granulat 500g

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIEL > GRANULAT CHMIELOWY

    Chmiel HALLERTAUER TRADITION   Granulat T-90 HT zawartość alfa kwasów 6,0% zbiór 2014   Hallertauer Tradition   Tradycyjna Niemiecka odmiana aromatyczna uprawiana głównie w rejonie H... Pełen opis produktu 'Chmiel HT( H.Tradition) aromatyczny -granulat 100g' »

    Chmiel HALLERTAUER TRADITION   Granulat T-90 HT zawartość alfa kwasów 6,0% zbiór 2014   Hallertauer Tradition   Tradycyjna Niemiecka odmiana aromatyczna uprawiana głównie w rejonie Hallertau. Uprawiana także w Polsce, uważana z chmiel o dobrym do bardzo dobrego aromacie.   Opis   Zbiór Wczesny Plon 1700 - 2000 kg/ha Szyszki Średniej wielkości, okrągła Aromat Silny, przyjemny, poobny do Hersbrucker   HPLC   Alfa kwasy 4,8 - 6,5 % w/w Beta kwasy 4,5 % w/w Kohumulon 27 - 29 % w/w   Olejki chmielowe   Ogółem 2,0 - 2,6 % w/w Myrcen 21,8 % Humulen 48,4 % Kariofilen   13,4 % Farnezen < 0,1 %   Charakterystyka   Odmiana wyhodowana w Hull o bardzo dobrym aromacie. Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie). Specyfikacja produktu Opis: Cylindryczne sypkie granulki zrobione z suszonych i zmielonych szyszek chmielowych o średnicy ok. 6mm i długości ok. 10-30mm Konsystencja: Zwarte, spójne ciało stałe, które normalnie ulega rozkruszeniu na proszek Kolor: Od ciemno-zielonego do oliwkowo – zielonego (w zależności od odmiany) Alfa kwasy: Od 2-15% alfa kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Beta kwasy: Od 1-10 % beta kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Olejki chmielowe: Od 0,5-3,5 mL/100g (w zależności od zbioru i odmiany) Wilgotność: 7-9 %    Stosowanie produktu  Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok.,30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.   Pakowanie Granulaty T-90 są pakowane próżniowo w worki z folii aluminiowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.  Przechowywanie Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Temperatura przechowywania granulatu: 0-5 °C. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.   Chmiel pakowany próżniowo w torebki .   W  hermetycznie  zamkniętym  próżniowym opakowaniu chmiel dużo dłużej zachowuje świeżość i aromat.      
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chmiel HT( H.Tradition) aromatyczny -granulat 100g

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIEL > GRANULAT CHMIELOWY

    Chmiel HALLERTAUER TRADITION   Granulat T- 90 HT zawartość alfa kwasów - 6,0% zbiór 2014   Hallertauer Tradition Tradycyjna Niemiecka odmiana aromatyczna uprawiana głównie w rejonie ... Pełen opis produktu 'Chmiel HT ( H.Tradition) aromatyczny - granulat 500g' »

    Chmiel HALLERTAUER TRADITION   Granulat T- 90 HT zawartość alfa kwasów -6,0% zbiór 2014   Hallertauer Tradition Tradycyjna Niemiecka odmiana aromatyczna uprawiana głównie w rejonie Hallertau. Uprawiana także w Polsce, uważana z chmiel o dobrym do bardzo dobrego aromacie.   Opis   Zbiór Wczesny Plon 1700 - 2000 kg/ha Szyszki Średniej wielkości, okrągła Aromat Silny, przyjemny, poobny do Hersbrucker   HPLC   Alfa kwasy 4,8 - 6,5 % w/w Beta kwasy 4,5 % w/w Kohumulon 27 - 29 % w/w   Olejki chmielowe   Ogółem 2,0 - 2,6 % w/w Myrcen 21,8 % Humulen 48,4 % Kariofilen   13,4 % Farnezen < 0,1 %   Charakterystyka   Odmiana wyhodowana w Hull o bardzo dobrym aromacie. Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie). Specyfikacja produktu Opis: Cylindryczne sypkie granulki zrobione z suszonych i zmielonych szyszek chmielowych o średnicy ok. 6mm i długości ok. 10-30mm Konsystencja: Zwarte, spójne ciało stałe, które normalnie ulega rozkruszeniu na proszek Kolor: Od ciemno-zielonego do oliwkowo – zielonego (w zależności od odmiany) Alfa kwasy: Od 2-15% alfa kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Beta kwasy: Od 1-10 % beta kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Olejki chmielowe: Od 0,5-3,5 mL/100g (w zależności od zbioru i odmiany) Wilgotność: 7-9 %    Stosowanie produktu  Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok.,30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.   Pakowanie Granulaty T-90 są pakowane próżniowo w worki z folii aluminiowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.  Przechowywanie Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Temperatura przechowywania granulatu: 0-5 °C. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.   Chmiel pakowany próżniowo w torebki .   W  hermetycznie  zamkniętym  próżniowo opakowaniu, chmiel dużo dłużej zachowuje świeżość i aromat.      
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chmiel HT ( H.Tradition) aromatyczny - granulat 500g

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIEL > GRANULAT CHMIELOWY

    Chmiel Sybilla Granulat T-90 Sybilla Zawartość alfa kwasów -6,5% zbiór 2014 Nowa odmiana aromatyczna wychodowana w IUNG Pu ł awy o przyjemnym aromacie i wysokiej zawarto ś ci alfa kwasów.... Pełen opis produktu 'Chmiel Sybilla aromatyczny - granulat 100g' »

    Chmiel Sybilla Granulat T-90 Sybilla Zawartość alfa kwasów -6,5% zbiór 2014 Nowa odmiana aromatyczna wychodowana w IUNG Puławy o przyjemnym aromacie i wysokiej zawartości alfa kwasów. Pochodzi z połączenia chmielu odmiany Lubelskiej i Styrian Gol.   Opis   Zbiór Pierwsza połowa września Plon 2000 - 2800 kg/ha Szyszki Duże, lekko spiczaste, jasnozielone Aromat Przyjemny, harmonijny, łagodny   HPLC   Alfa kwasy 6,0 - 8,0 % w/w Beta kwasy 4,0 - 7,0 % w/w Kohumulon 26 - 31 % w/w   Olejki chmielowe   Ogółem 1,5 - 2,2 % w/w Myrcen 28 - 30 % Humulen 40 - 45 % Kariofilen   9 - 11 % Farnezen 6 - 9 %   Charakterystyka   Bardzo dobry chmiel aromatyczny o wysokich alfa kwasach. Porównywalny z niemieckim Perle, angielskim Fuggle, Sterlingiem czy Cascade.   Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie).   Specyfikacja produktu   Opis: Cylindryczne sypkie granulki zrobione z suszonych i zmielonych szyszek chmielowych o średnicy ok. 6mm i długości ok. 10-30mm Konsystencja: Zwarte, spójne ciało stałe, które normalnie ulega rozkruszeniu na proszek Kolor: Od ciemno-zielonego do oliwkowo – zielonego (w zależności od odmiany) Alfa kwasy: Od 2-15% alfa kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Beta kwasy: Od 1-10 % beta kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Olejki chmielowe: Od 0,5-3,5 mL/100g (w zależności od zbioru i odmiany) Wilgotność: 7-9 %        Stosowanie produktu    Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok.,30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.       Pakowanie   Granulaty T-90 są pakowane próżniowo w worki z folii aluminiowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.    Przechowywanie   Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Temperatura przechowywania granulatu: 0-5 °C. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.   Chmiel pakowany próżniowo w torebki . W  hermetycznie  zamkniętym  próżniowym opakowaniu, chmiel dużo dłużej zachowuje świeżość i aromat.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chmiel Sybilla aromatyczny - granulat 100g

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIEL > GRANULAT CHMIELOWY

    Chmiel Sybilla Granulat T-90 Sybilla zawartość alfa kwasów 6,5% zbiór 2014 Nowa odmiana aromatyczna wychodowana w IUNG Pu ł awy o przyjemnym aromacie i wysokiej zawarto ś ci alfa kwasów.... Pełen opis produktu 'Chmiel Sybilla aromatyczny- granulat 500g' »

    Chmiel Sybilla Granulat T-90 Sybilla zawartość alfa kwasów 6,5% zbiór 2014 Nowa odmiana aromatyczna wychodowana w IUNG Puławy o przyjemnym aromacie i wysokiej zawartości alfa kwasów. Pochodzi z połączenia chmielu odmiany Lubelskiej i Styrian Gol. Opis Zbiór Pierwsza połowa września Plon 2000 - 2800 kg/ha Szyszki Duże, lekko spiczaste, jasnozielone Aromat Przyjemny, harmonijny, łagodny HPLC Alfa kwasy 6,0 - 8,0 % w/w Beta kwasy 4,0 - 7,0 % w/w Kohumulon 26 - 31 % w/w Olejki chmielowe Ogółem 1,5 - 2,2 % w/w Myrcen 28 - 30 % Humulen 40 - 45 % Kariofilen   9 - 11 % Farnezen 6 - 9 % Charakterystyka Bardzo dobry chmiel aromatyczny o wysokich alfa kwasach. Porównywalny z niemieckim Perle, angielskim Fuggle, Sterlingiem czy Cascade.   Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie).   Specyfikacja produktu   Opis: Cylindryczne sypkie granulki zrobione z suszonych i zmielonych szyszek chmielowych o średnicy ok. 6mm i długości ok. 10-30mm Konsystencja: Zwarte, spójne ciało stałe, które normalnie ulega rozkruszeniu na proszek Kolor: Od ciemno-zielonego do oliwkowo – zielonego (w zależności od odmiany) Alfa kwasy: Od 2-15% alfa kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Beta kwasy: Od 1-10 % beta kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Olejki chmielowe: Od 0,5-3,5 mL/100g (w zależności od zbioru i odmiany) Wilgotność: 7-9 %        Stosowanie produktu    Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok.,30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.       Pakowanie   Granulaty T-90 są pakowane próżniowo w worki z folii aluminiowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.    Przechowywanie   Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Temperatura przechowywania granulatu: 0-5 °C. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.     Chmiel pakowany próżniowo w torebki . W  hermetycznie  zamkniętym  próżniowym opakowaniu, chmiel dużo dłużej zachowuje świeżość i aromat.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chmiel Sybilla aromatyczny- granulat 500g

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIEL > GRANULAT CHMIELOWY

    Chmiel Marynka Granulat T-90 Marynka zawartośc alfa kwasów 10,5% zbiór 2014   Chmiel goryczkowy o przyjemnym aromacie, typowy chmiel podwójnego zastosowanie, zawiera... Pełen opis produktu 'Chmiel Marynka goryczkowy - granulat 100g' »

    Chmiel Marynka Granulat T-90 Marynka zawartośc alfa kwasów 10,5% zbiór 2014   Chmiel goryczkowy o przyjemnym aromacie, typowy chmiel podwójnego zastosowanie, zawiera zarówno walory aromatyczne jak i goryczkowe.   Opis   Zbiór Pierwsza połowa września Plon 1800 - 2500 kg/ha Szyszki Jasnozielone, średniej wielkości, zaokrąglone Aromat Chmielowy z lekka nutą kwiatową, intensywny, przyjemny   HPLC   Alfa kwasy 7,0 - 11 % w/w Beta kwasy 10,2 - 13 % w/w Kohumulon 26 - 33 % w/w   Olejki chmielowe   Ogółem 1,8 - 2,2 % w/w Myrcen 28 - 31 % Humulen 26 - 33 % Kariofilen   10 - 12,5 % Farnezen 1,8 - 2,2 %   Charakterystyka Głownie wykorzystywana jako chmiel goryczkowy o wysokim aromacie. Zalecana do piw typu pilsner, lager, ale i pszenicznych. Porównywalny z angielskim Golding, Chinook   Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie).   Specyfikacja produktu   Opis: Cylindryczne sypkie granulki zrobione z suszonych i zmielonych szyszek chmielowych o średnicy ok. 6mm i długości ok. 10-30mm Konsystencja: Zwarte, spójne ciało stałe, które normalnie ulega rozkruszeniu na proszek Kolor: Od ciemno-zielonego do oliwkowo – zielonego (w zależności od odmiany) Alfa kwasy: Od 2-15% alfa kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Beta kwasy: Od 1-10 % beta kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Olejki chmielowe: Od 0,5-3,5 mL/100g (w zależności od zbioru i odmiany) Wilgotność: 7-9 %   Stosowanie produktu    Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok.,30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.   Pakowanie   Granulaty T-90 są pakowane próżniowo w worki z folii aluminiowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.    Przechowywanie   Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Temperatura przechowywania granulatu: 0-5 °C. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.     Chmiel pakowany próżniowo w torebki . W hermetycznie zamkniętym próżniowym opakowaniu, chmiel dużo dłużej zachowuje świeżość i aromat.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chmiel Marynka goryczkowy - granulat 100g

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIEL > GRANULAT CHMIELOWY

    Chmiel Marynka Granulat T-90 Marynka zawartość alfa kwasów -10,5% zbiór 2014   Chmiel goryczkowy o przyjemnym aromacie, typowy chmiel podwójnego zastosowanie, zawiera... Pełen opis produktu 'Chmiel Marynka goryczkowy - granulat 500g' »

    Chmiel Marynka Granulat T-90 Marynka zawartość alfa kwasów -10,5% zbiór 2014   Chmiel goryczkowy o przyjemnym aromacie, typowy chmiel podwójnego zastosowanie, zawiera zarówno walory aromatyczne jak i goryczkowe.   Opis   Zbiór Pierwsza połowa września Plon 1800 - 2500 kg/ha Szyszki Jasnozielone, średniej wielkości, zaokrąglone Aromat Chmielowy z lekka nutą kwiatową, intensywny, przyjemny   HPLC   Alfa kwasy 7,0 - 11 % w/w Beta kwasy 10,2 - 13 % w/w Kohumulon 26 - 33 % w/w   Olejki chmielowe   Ogółem 1,8 - 2,2 % w/w Myrcen 28 - 31 % Humulen 26 - 33 % Kariofilen   10 - 12,5 % Farnezen 1,8 - 2,2 %   Charakterystyka Głownie wykorzystywana jako chmiel goryczkowy o wysokim aromacie. Zalecana do piw typu pilsner, lager, ale i pszenicznych. Porównywalny z angielskim Golding, Chinook   Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie).   Specyfikacja produktu   Opis: Cylindryczne sypkie granulki zrobione z suszonych i zmielonych szyszek chmielowych o średnicy ok. 6mm i długości ok. 10-30mm Konsystencja: Zwarte, spójne ciało stałe, które normalnie ulega rozkruszeniu na proszek Kolor: Od ciemno-zielonego do oliwkowo – zielonego (w zależności od odmiany) Alfa kwasy: Od 2-15% alfa kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Beta kwasy: Od 1-10 % beta kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Olejki chmielowe: Od 0,5-3,5 mL/100g (w zależności od zbioru i odmiany) Wilgotność: 7-9 %        Stosowanie produktu    Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok.,30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.     Pakowanie   Granulaty T-90 są pakowane próżniowo w worki z folii aluminiowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.    Przechowywanie   Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Temperatura przechowywania granulatu: 0-5 °C. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.     Chmiel pakowany próżniowo w torebki . W  hermetycznie  zamkniętym  próżniowym opakowaniu, chmiel dużo dłużej zachowuje świeżość i aromat.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chmiel Marynka goryczkowy - granulat 500g

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIEL > GRANULAT CHMIELOWY

    Chmiel Magnum Granulat T -90 Magnum zawartosc alfa kwasów 12% zbiór 2014   Odmiana wysoko goryczkowa pochodząca z Niemiec, charakteryzuje się dobrymi plonami, wysoką zawartością alfa... Pełen opis produktu 'Chmiel Magnum goryczkowy - granulat 100g' »

    Chmiel Magnum Granulat T -90 Magnum zawartosc alfa kwasów 12% zbiór 2014   Odmiana wysoko goryczkowa pochodząca z Niemiec, charakteryzuje się dobrymi plonami, wysoką zawartością alfa kwasów. Odporna na choroby o dużych ciężkich szyszkach.   Opis   Zbiór Późny Plon 1700 - 2500 kg/ha Szyszki Duża, wydłużona, ciemnozielona Aromat Silny i intensywny   HPLC   Alfa kwasy 11 - 15 % w/w Beta kwasy 4,5 - 5,5 % w/w Kohumulon 22 - 28 % w/w   Olejki chmielowe   Ogółem 1,9 - 2,3 % w/w Myrcen 30 - 35 % Humulen 30 - 40 % Kariofilen   8 - 12 % Farnezen < 1 %   Charakterystyka   Bardzo wysokie walory goryczkowe, dobra jakość goryczki. Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie). Specyfikacja produktu Opis: Cylindryczne sypkie granulki zrobione z suszonych i zmielonych szyszek chmielowych o średnicy ok. 6mm i długości ok. 10-30mm Konsystencja: Zwarte, spójne ciało stałe, które normalnie ulega rozkruszeniu na proszek Kolor: Od ciemno-zielonego do oliwkowo – zielonego (w zależności od odmiany) Alfa kwasy: Od 2-15% alfa kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Beta kwasy: Od 1-10 % beta kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Olejki chmielowe: Od 0,5-3,5 mL/100g (w zależności od zbioru i odmiany) Wilgotność: 7-9 %    Stosowanie produktu  Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok.,30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.   Pakowanie Granulaty T-90 są pakowane próżniowo w worki z folii aluminiowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.  Przechowywanie Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Temperatura przechowywania granulatu: 0-5 °C. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.     Chmiel pakowany próżniowo w torebki .   W  hermetycznie  zamkniętym  próżniowym opakowaniu, chmiel dużo dłużej zachowuje świeżość i aromat.      
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chmiel Magnum goryczkowy - granulat 100g

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIEL > GRANULAT CHMIELOWY

    Chmiel Magnum Granulat T-90 Magnum zawartość alfa kwasów 12% zbiór 2014     Odmiana wysoko goryczkowa pochodząca z Niemiec, charakteryzuje się dobrymi plonami, wysoką zawartością alfa... Pełen opis produktu 'Chmiel Magnum goryczkowy -granulat 500g' »

    Chmiel Magnum Granulat T-90 Magnum zawartość alfa kwasów 12% zbiór 2014     Odmiana wysoko goryczkowa pochodząca z Niemiec, charakteryzuje się dobrymi plonami, wysoką zawartością alfa kwasów. Odporna na choroby o dużych ciężkich szyszkach.   Opis   Zbiór Późny Plon 1700 - 2500 kg/ha Szyszki Duża, wydłużona, ciemnozielona Aromat Silny i intensywny   HPLC   Alfa kwasy 11 - 15 % w/w Beta kwasy 4,5 - 5,5 % w/w Kohumulon 22 - 28 % w/w   Olejki chmielowe   Ogółem 1,9 - 2,3 % w/w Myrcen 30 - 35 % Humulen 30 - 40 % Kariofilen   8 - 12 % Farnezen < 1 %   Charakterystyka   Bardzo wysokie walory goryczkowe, dobra jakość goryczki. Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie). Specyfikacja produktu Opis: Cylindryczne sypkie granulki zrobione z suszonych i zmielonych szyszek chmielowych o średnicy ok. 6mm i długości ok. 10-30mm Konsystencja: Zwarte, spójne ciało stałe, które normalnie ulega rozkruszeniu na proszek Kolor: Od ciemno-zielonego do oliwkowo – zielonego (w zależności od odmiany) Alfa kwasy: Od 2-15% alfa kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Beta kwasy: Od 1-10 % beta kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Olejki chmielowe: Od 0,5-3,5 mL/100g (w zależności od zbioru i odmiany) Wilgotność: 7-9 %    Stosowanie produktu  Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok.,30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.   Pakowanie Granulaty T-90 są pakowane próżniowo w worki z folii aluminiowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.  Przechowywanie Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Temperatura przechowywania granulatu: 0-5 °C. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.     Chmiel pakowany próżniowo w torebki .   W  hermetycznie  zamkniętym  próżniowym opakowaniu, chmiel dużo dłużej zachowuje świeżość i aromat.      
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chmiel Magnum goryczkowy -granulat 500g

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIEL > GRANULAT CHMIELOWY

    Chmiel Junga Granulat T-90 Junga zawartość alfa kwasów 11,0% zbiór 2014   Nowa odmiana wychodowana IUNG Pulawy. Powstałą z połączenia odmiany Northern Brewer z Marynka. Jest to typowa... Pełen opis produktu 'Chmiel Junga goryczkowy - granulat 100g' »

    Chmiel Junga Granulat T-90 Junga zawartość alfa kwasów 11,0% zbiór 2014   Nowa odmiana wychodowana IUNG Pulawy. Powstałą z połączenia odmiany Northern Brewer z Marynka. Jest to typowa odmiana goryczkowa o dużych i ciężkich szyszkach.   Opis   Zbiór Późny Plon 2000 - 3000 kg/ha Szyszki Duża, owalna, jasnozielona Aromat Intensywny, przyjemny   HPLC   Alfa kwasy 10 - 13 % w/w Beta kwasy 5,0 - 8,0 % w/w Kohumulon 29 - 34 % w/w   Olejki chmielowe   Ogółem 2,0 - 2,6 % w/w Myrcen 28 - 33 % Humulen 30 - 40 % Kariofilen   8 - 11 % Farnezen < 1 %   Charakterystyka   Chmiel wysoko goryczkowy o wysokiej jakości goryczki jak Magnum ale o przyjemnym aromacie. Porównywalny z Nugget, Gelena, Chinook. Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie). Specyfikacja produktu Opis: Cylindryczne sypkie granulki zrobione z suszonych i zmielonych szyszek chmielowych o średnicy ok. 6mm i długości ok. 10-30mm Konsystencja: Zwarte, spójne ciało stałe, które normalnie ulega rozkruszeniu na proszek Kolor: Od ciemno-zielonego do oliwkowo – zielonego (w zależności od odmiany) Alfa kwasy: Od 2-15% alfa kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Beta kwasy: Od 1-10 % beta kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Olejki chmielowe: Od 0,5-3,5 mL/100g (w zależności od zbioru i odmiany) Wilgotność: 7-9 %    Stosowanie produktu  Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok.,30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.   Pakowanie Granulaty T-90 są pakowane próżniowo w worki z folii aluminiowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.  Przechowywanie Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Temperatura przechowywania granulatu: 0-5 °C. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.       Chmiel pakowany próżniowo w torebki .   W  hermetycznie  zamkniętym  próżniowym opakowaniu, chmiel dużo dłużej zachowuje świeżość i aromat.      
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chmiel Junga goryczkowy - granulat 100g

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIEL > GRANULAT CHMIELOWY

    Chmiel Junga Granulat T-90 Junga zawartość alfa kwasów 11,0%   Nowa odmiana wychodowana IUNG Pulawy. Powstałą z połączenia odmiany Northern Brewer z Marynka. Jest to typowa odmiana ... Pełen opis produktu 'Chmiel Junga goryczkowy -granulat 500g' »

    Chmiel Junga Granulat T-90 Junga zawartość alfa kwasów 11,0%   Nowa odmiana wychodowana IUNG Pulawy. Powstałą z połączenia odmiany Northern Brewer z Marynka. Jest to typowa odmiana goryczkowa o dużych i ciężkich szyszkach.   Opis   Zbiór Późny Plon 2000 - 3000 kg/ha Szyszki Duża, owalna, jasnozielona Aromat Intensywny, przyjemny   HPLC   Alfa kwasy 10 - 13 % w/w Beta kwasy 5,0 - 8,0 % w/w Kohumulon 29 - 34 % w/w   Olejki chmielowe   Ogółem 2,0 - 2,6 % w/w Myrcen 28 - 33 % Humulen 30 - 40 % Kariofilen   8 - 11 % Farnezen < 1 %   Charakterystyka   Chmiel wysoko goryczkowy o wysokiej jakości goryczki jak Magnum ale o przyjemnym aromacie. Porównywalny z Nugget, Gelena, Chinook. Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie). Specyfikacja produktu Opis: Cylindryczne sypkie granulki zrobione z suszonych i zmielonych szyszek chmielowych o średnicy ok. 6mm i długości ok. 10-30mm Konsystencja: Zwarte, spójne ciało stałe, które normalnie ulega rozkruszeniu na proszek Kolor: Od ciemno-zielonego do oliwkowo – zielonego (w zależności od odmiany) Alfa kwasy: Od 2-15% alfa kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Beta kwasy: Od 1-10 % beta kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Olejki chmielowe: Od 0,5-3,5 mL/100g (w zależności od zbioru i odmiany) Wilgotność: 7-9 %    Stosowanie produktu  Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok.,30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.   Pakowanie Granulaty T-90 są pakowane próżniowo w worki z folii aluminiowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.  Przechowywanie Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Temperatura przechowywania granulatu: 0-5 °C. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.       Chmiel pakowany próżniowo w torebki .   W  hermetycznie  zamkniętym  próżniowym opakowaniu, chmiel dużo dłużej zachowuje świeżość i aromat.      
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chmiel Junga goryczkowy -granulat 500g

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIEL > GRANULAT CHMIELOWY

    Chmiel Lubelski Granulat T-90 Lubelski zawartość alfa kwasów 3,5 % zbiór 2014   Odmiana super aromatyczna o bardzo długiej i bogatej tradycji. Pochodzi od chmielu Żateckiego wyhodowana... Pełen opis produktu 'Chmiel Lubelski aromatyczny-granulat 100g' »

    Chmiel Lubelski Granulat T-90 Lubelski zawartość alfa kwasów 3,5% zbiór 2014   Odmiana super aromatyczna o bardzo długiej i bogatej tradycji. Pochodzi od chmielu Żateckiego wyhodowana w Instytucie w Puławach. Uprawiana jest głównie w regionie lubelskiego. Średnia wydajność alfa kwasów oraz plon wyższy niż odmiany Żateckiej. Ma dobra odporność na choroby i może być uprawiana na  lekkich i średnio-ciężkich glebach.   Opis   Zbiór Wczesny Plon 1000 - 1500 kg/ha Szyszki Średniej wielkości, zielono-żółte, wydłużone, lekko spłaszczone Aromat Szlachetny chmielowy, delikatny, bardzo przyjemny   HPLC   Alfa kwasy 3,0 - 4,5 % w/w Beta kwasy 3,0 - 6,0 % w/w Kohumulon 22 - 28 % w/w   Olejki chmielowe   Ogółem 0,6 - 1,3 % w/w Myrcen 22 - 29 % Humulen 30 - 40 % Kariofilen   4 - 8 % Farnezen 10 - 18 %   Charakterystyka   Znakomity chmiel aromatyczny porównywalny z Czeską odmiana Żatec, wykorzystywana przez największe browary.     Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie).   Specyfikacja produktu   Opis: Cylindryczne sypkie granulki zrobione z suszonych i zmielonych szyszek chmielowych o średnicy ok. 6mm i długości ok. 10-30mm Konsystencja: Zwarte, spójne ciało stałe, które normalnie ulega rozkruszeniu na proszek Kolor: Od ciemno-zielonego do oliwkowo – zielonego (w zależności od odmiany) Alfa kwasy: Od 2-15% alfa kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Beta kwasy: Od 1-10 % beta kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Olejki chmielowe: Od 0,5-3,5 mL/100g (w zależności od zbioru i odmiany) Wilgotność: 7-9 %        Stosowanie produktu    Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok.,30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.       Pakowanie   Granulaty T-90 są pakowane próżniowo w worki z folii aluminiowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.    Przechowywanie   Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Temperatura przechowywania granulatu: 0-5 °C. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.       Chmiel pakowany próżniowo w torebki .   W  hermetycznie  zamkniętym  próżniowym opakowaniu, chmiel dużo dłużej zachowuje świeżość i aromat.      
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chmiel Lubelski aromatyczny-granulat 100g

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIEL > GRANULAT CHMIELOWY

    Chmiel Lubelski Granulat T-90 Lubelski zawartośc alfa kwasów 3,5% zbiór 2014   lubelski Odmiana super aromatyczna o bardzo długiej i bogatej tradycji. Pochodzi od chmielu Żateckiego... Pełen opis produktu 'Chmiel Lubelski aromatyczny - granulat 500g' »

    Chmiel Lubelski Granulat T-90 Lubelski zawartośc alfa kwasów 3,5% zbiór 2014   lubelski Odmiana super aromatyczna o bardzo długiej i bogatej tradycji. Pochodzi od chmielu Żateckiego wyhodowana w Instytucie w Puławach. Uprawiana jest głównie w regionie lubelskiego. Średnia wydajność alfa kwasów oraz plon wyższy niż odmiany Żateckiej. Ma dobra odporność na choroby i może być uprawiana na  lekkich i średnio-ciężkich glebach.   Opis   Zbiór Wczesny Plon 1000 - 1500 kg/ha Szyszki Średniej wielkości, zielono-żółte, wydłużone, lekko spłaszczone Aromat Szlachetny chmielowy, delikatny, bardzo przyjemny   HPLC   Alfa kwasy 3,0 - 4,5 % w/w Beta kwasy 3,0 - 6,0 % w/w Kohumulon 22 - 28 % w/w   Olejki chmielowe   Ogółem 0,6 - 1,3 % w/w Myrcen 22 - 29 % Humulen 30 - 40 % Kariofilen   4 - 8 % Farnezen 10 - 18 %   Charakterystyka   Znakomity chmiel aromatyczny porównywalny z Czeską odmiana Żatec, wykorzystywana przez największe browary.   Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie).   Specyfikacja produktu   Opis: Cylindryczne sypkie granulki zrobione z suszonych i zmielonych szyszek chmielowych o średnicy ok. 6mm i długości ok. 10-30mm Konsystencja: Zwarte, spójne ciało stałe, które normalnie ulega rozkruszeniu na proszek Kolor: Od ciemno-zielonego do oliwkowo – zielonego (w zależności od odmiany) Alfa kwasy: Od 2-15% alfa kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Beta kwasy: Od 1-10 % beta kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Olejki chmielowe: Od 0,5-3,5 mL/100g (w zależności od zbioru i odmiany) Wilgotność: 7-9 %        Stosowanie produktu    Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok.,30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.       Pakowanie   Granulaty T-90 są pakowane próżniowo w worki z folii aluminiowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.    Przechowywanie   Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Temperatura przechowywania granulatu: 0-5 °C. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.         Chmiel pakowany próżniowo w torebki .   W  hermetycznie  zamkniętym  próżniowym opakowaniu, chmiel dużo dłużej zachowuje świeżość i aromat.      
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chmiel Lubelski aromatyczny - granulat 500g

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIEL > GRANULAT CHMIELOWY

    Chmiel Lomik   Granulat T-90 Lomik zawartość alfa kwasów 4,6% zbiór 2014   Tradycyjny polski chmiel aromatyczny wyhodowany na drodze skrzyżowania odmiany Northern Brewer z dzikim... Pełen opis produktu 'Chmiel Lomik aromatyczny - granulat 100g' »

    Chmiel Lomik   Granulat T-90 Lomik zawartość alfa kwasów 4,6% zbiór 2014   Tradycyjny polski chmiel aromatyczny wyhodowany na drodze skrzyżowania odmiany Northern Brewer z dzikim chmielem pochodzącym z okolic Lublina. Odmiana zanikająca w uprawie z powodu nikłego zapotrzebowania ze strony producentów piwa, a także wprowadzenia do uprawy nowych odmian o lepszej charakterystyce.   Opis   Zbiór Początek września Plon 1800 - 2500 kg/ha Szyszki Małe, żółtozielone Aromat Przyjemny, harmonijny, łagodny   HPLC   Alfa kwasy 4,0 - 5,0 % w/w Beta kwasy 2,5 - 5,5 % w/w Kohumulon 23 - 29 % w/w   Olejki chmielowe   Ogółem 0,6 - 1,2 % w/w Myrcen 30 - 45 % Humulen 17 - 25 % Kariofilen   5 - 8 % Farnezen 02 - 0,6 %   Charakterystyka   Lomik jest we właściwościach bardzo podobny do chmielu Lubelskiego, aczkolwiek posiadający mniej korzystny skład olejków aromatycznych. W chmieleniu na goryczkę może używany zamiennie z chmielem Lubelskim.   Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie).   Specyfikacja produktu   Opis: Cylindryczne sypkie granulki zrobione z suszonych i zmielonych szyszek chmielowych o średnicy ok. 6mm i długości ok. 10-30mm Konsystencja: Zwarte, spójne ciało stałe, które normalnie ulega rozkruszeniu na proszek Kolor: Od ciemno-zielonego do oliwkowo – zielonego (w zależności od odmiany) Alfa kwasy: Od 2-15% alfa kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Beta kwasy: Od 1-10 % beta kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Olejki chmielowe: Od 0,5-3,5 mL/100g (w zależności od zbioru i odmiany) Wilgotność: 7-9 %   Stosowanie produktu    Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok.,30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.   Pakowanie   Granulaty T-90 są pakowane próżniowo w worki z folii aluminiowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.    Przechowywanie   Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Temperatura przechowywania granulatu: 0-5 °C. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.     Chmiel pakowany próżniowo w torebki .   W  hermetycznie  zamkniętym  próżniowym opakowaniu, chmiel dużo dłużej zachowuje świeżość i aromat.      
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chmiel Lomik aromatyczny - granulat 100g

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIELE > GRANULAT CHMIELOWYWysyłka: od ręki

    Chmiel Lomik   Granulat T-90 Lomik zawartość alfa kwasów 4,6% zbiór 2014   Tradycyjny polski chmiel aromatyczny wyhodowany na drodze skrzyżowania odmiany Northern Brewer z dzikim... Pełen opis produktu 'Chmiel Lomik aromatyczny - granulat 100g' »

    Chmiel Lomik   Granulat T-90 Lomik zawartość alfa kwasów 4,6% zbiór 2014   Tradycyjny polski chmiel aromatyczny wyhodowany na drodze skrzyżowania odmiany Northern Brewer z dzikim chmielem pochodzącym z okolic Lublina. Odmiana zanikająca w uprawie z powodu nikłego zapotrzebowania ze strony producentów piwa, a także wprowadzenia do uprawy nowych odmian o lepszej charakterystyce.   Opis   Zbiór Początek września Plon 1800 - 2500 kg/ha Szyszki Małe, żółtozielone Aromat Przyjemny, harmonijny, łagodny   HPLC   Alfa kwasy 4,0 - 5,0 % w/w Beta kwasy 2,5 - 5,5 % w/w Kohumulon 23 - 29 % w/w   Olejki chmielowe   Ogółem 0,6 - 1,2 % w/w Myrcen 30 - 45 % Humulen 17 - 25 % Kariofilen   5 - 8 % Farnezen 02 - 0,6 %   Charakterystyka   Lomik jest we właściwościach bardzo podobny do chmielu Lubelskiego, aczkolwiek posiadający mniej korzystny skład olejków aromatycznych. W chmieleniu na goryczkę może używany zamiennie z chmielem Lubelskim.   Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie).   Specyfikacja produktu   Opis: Cylindryczne sypkie granulki zrobione z suszonych i zmielonych szyszek chmielowych o średnicy ok. 6mm i długości ok. 10-30mm Konsystencja: Zwarte, spójne ciało stałe, które normalnie ulega rozkruszeniu na proszek Kolor: Od ciemno-zielonego do oliwkowo – zielonego (w zależności od odmiany) Alfa kwasy: Od 2-15% alfa kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Beta kwasy: Od 1-10 % beta kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Olejki chmielowe: Od 0,5-3,5 mL/100g (w zależności od zbioru i odmiany) Wilgotność: 7-9 %   Stosowanie produktu    Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok.,30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.   Pakowanie   Granulaty T-90 są pakowane próżniowo w worki z folii aluminiowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.    Przechowywanie   Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Temperatura przechowywania granulatu: 0-5 °C. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.     Chmiel pakowany próżniowo w torebki .   W  hermetycznie  zamkniętym  próżniowym opakowaniu, chmiel dużo dłużej zachowuje świeżość i aromat.      
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chmiel Lomik aromatyczny - granulat 100g

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIELE > GRANULAT CHMIELOWYWysyłka: od ręki

    Chmiel Sybilla Granulat T-90 Sybilla Zawartość alfa kwasów -6,5% zbiór 2014 Nowa odmiana aromatyczna wychodowana w IUNG Pu ł awy o przyjemnym aromacie i wysokiej zawarto ś ci alfa kwasów.... Pełen opis produktu 'Chmiel Sybilla aromatyczny - granulat 100g' »

    Chmiel Sybilla Granulat T-90 Sybilla Zawartość alfa kwasów -6,5% zbiór 2014 Nowa odmiana aromatyczna wychodowana w IUNG Puławy o przyjemnym aromacie i wysokiej zawartości alfa kwasów. Pochodzi z połączenia chmielu odmiany Lubelskiej i Styrian Gol.   Opis   Zbiór Pierwsza połowa września Plon 2000 - 2800 kg/ha Szyszki Duże, lekko spiczaste, jasnozielone Aromat Przyjemny, harmonijny, łagodny   HPLC   Alfa kwasy 6,0 - 8,0 % w/w Beta kwasy 4,0 - 7,0 % w/w Kohumulon 26 - 31 % w/w   Olejki chmielowe   Ogółem 1,5 - 2,2 % w/w Myrcen 28 - 30 % Humulen 40 - 45 % Kariofilen   9 - 11 % Farnezen 6 - 9 %   Charakterystyka   Bardzo dobry chmiel aromatyczny o wysokich alfa kwasach. Porównywalny z niemieckim Perle, angielskim Fuggle, Sterlingiem czy Cascade.   Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie).   Specyfikacja produktu   Opis: Cylindryczne sypkie granulki zrobione z suszonych i zmielonych szyszek chmielowych o średnicy ok. 6mm i długości ok. 10-30mm Konsystencja: Zwarte, spójne ciało stałe, które normalnie ulega rozkruszeniu na proszek Kolor: Od ciemno-zielonego do oliwkowo – zielonego (w zależności od odmiany) Alfa kwasy: Od 2-15% alfa kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Beta kwasy: Od 1-10 % beta kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Olejki chmielowe: Od 0,5-3,5 mL/100g (w zależności od zbioru i odmiany) Wilgotność: 7-9 %        Stosowanie produktu    Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok.,30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.       Pakowanie   Granulaty T-90 są pakowane próżniowo w worki z folii aluminiowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.    Przechowywanie   Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Temperatura przechowywania granulatu: 0-5 °C. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.   Chmiel pakowany próżniowo w torebki . W  hermetycznie  zamkniętym  próżniowym opakowaniu, chmiel dużo dłużej zachowuje świeżość i aromat.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chmiel Sybilla aromatyczny - granulat 100g

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIELE > GRANULAT CHMIELOWYWysyłka: od ręki

    Chmiel Marynka Granulat T-90 Marynka zawartośc alfa kwasów 10,5% zbiór 2014   Chmiel goryczkowy o przyjemnym aromacie, typowy chmiel podwójnego zastosowanie, zawiera... Pełen opis produktu 'Chmiel Marynka goryczkowy - granulat 100g' »

    Chmiel Marynka Granulat T-90 Marynka zawartośc alfa kwasów 10,5% zbiór 2014   Chmiel goryczkowy o przyjemnym aromacie, typowy chmiel podwójnego zastosowanie, zawiera zarówno walory aromatyczne jak i goryczkowe.   Opis   Zbiór Pierwsza połowa września Plon 1800 - 2500 kg/ha Szyszki Jasnozielone, średniej wielkości, zaokrąglone Aromat Chmielowy z lekka nutą kwiatową, intensywny, przyjemny   HPLC   Alfa kwasy 7,0 - 11 % w/w Beta kwasy 10,2 - 13 % w/w Kohumulon 26 - 33 % w/w   Olejki chmielowe   Ogółem 1,8 - 2,2 % w/w Myrcen 28 - 31 % Humulen 26 - 33 % Kariofilen   10 - 12,5 % Farnezen 1,8 - 2,2 %   Charakterystyka Głownie wykorzystywana jako chmiel goryczkowy o wysokim aromacie. Zalecana do piw typu pilsner, lager, ale i pszenicznych. Porównywalny z angielskim Golding, Chinook   Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie).   Specyfikacja produktu   Opis: Cylindryczne sypkie granulki zrobione z suszonych i zmielonych szyszek chmielowych o średnicy ok. 6mm i długości ok. 10-30mm Konsystencja: Zwarte, spójne ciało stałe, które normalnie ulega rozkruszeniu na proszek Kolor: Od ciemno-zielonego do oliwkowo – zielonego (w zależności od odmiany) Alfa kwasy: Od 2-15% alfa kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Beta kwasy: Od 1-10 % beta kwasów (w zależności od zbioru i odmiany) Olejki chmielowe: Od 0,5-3,5 mL/100g (w zależności od zbioru i odmiany) Wilgotność: 7-9 %   Stosowanie produktu    Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok.,30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.   Pakowanie   Granulaty T-90 są pakowane próżniowo w worki z folii aluminiowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.    Przechowywanie   Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Temperatura przechowywania granulatu: 0-5 °C. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.     Chmiel pakowany próżniowo w torebki . W hermetycznie zamkniętym próżniowym opakowaniu, chmiel dużo dłużej zachowuje świeżość i aromat.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chmiel Marynka goryczkowy - granulat 100g

  • [POLSKA]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIELE > GRANULAT CHMIELOWYWysyłka: do 3 dni

    Puławy o przyjemnym aromacie i wysokiej zawartości alfa kwasów. Pochodzi z połączenia chmielu odmiany Lubelskiej i Styrian Gol. Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane... Pełen opis produktu 'CHMIEL SYBILLA AROMATYCZNY 25G GRANULAT T-90' »

    Nowa odmiana aromatyczna wychodowana w IUNG Puławy o przyjemnym aromacie i wysokiej zawartości alfa kwasów. Pochodzi z połączenia chmielu odmiany Lubelskiej i Styrian Gol.   Metoda analityczna: EBC 7,5 (+/- 5%) Zawartość alfa kwasów 7 % Wilgotność: 8,4 % Szyszki: Duże, lekko spiczaste, jasnozielone Aromat: Przyjemny, harmonijny, łagodny   Charakterystyka  Nowa odmiana aromatyczna wychodowana w IUNG Puławy o przyjemnym aromacie i wysokiej zawartości alfa kwasów. Pochodzi z połączenia chmielu odmiany Lubelskiej i Styrian Gol. Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie).   Stosowanie produktu   Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok. 30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.   Pakowanie  Granulaty T-90 pakowane są w folie barierową w osłonie gazu ochronnego, dzięki temu mają dłuższą trwałość, świeżość i aromat.   Przechowywanie  Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o CHMIEL SYBILLA AROMATYCZNY 25G GRANULAT T-90

  • [POLSKA]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIELE > GRANULAT CHMIELOWYWysyłka: do 3 dni

    % Wilgotność: 8,4 %   Szyszki: Średniej wielkości, zielono-żółte, wydłużone, lekko spłaszczone Aromat: Szlachetny chmielowy, delikatny, bardzo przyjemny   Charakterystyka  Znakomity chmiel ... Pełen opis produktu 'CHMIEL LUBELSKI AROMATYCZNY 25G GRANULAT T-90' »

    Odmiana super aromatyczna o bardzo długiej i bogatej tradycji. Pochodzi od chmielu Żateckiego wyhodowana w Instytucie w Puławach. Uprawiana jest głównie w regionie lubelskiego. Średnia wydajność alfa kwasów oraz plon wyższy niż odmiany Żateckiej. Ma dobra odporność na choroby i może być uprawiana na  lekkich i średnio-ciężkich glebach.   Metoda analityczna: EBC 7,5 (+/- 5%) Zawartość alfa kwasów 4 % Wilgotność: 8,4 %   Szyszki: Średniej wielkości, zielono-żółte, wydłużone, lekko spłaszczone Aromat: Szlachetny chmielowy, delikatny, bardzo przyjemny   Charakterystyka  Znakomity chmiel aromatyczny porównywalny z Czeską odmiana Żatec, wykorzystywana przez największe browary. Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie).   Stosowanie produktu   Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok. 30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.   Pakowanie  Granulaty T-90 pakowane są w folie barierową w osłonie gazu ochronnego, dzięki temu mają dłuższą trwałość, świeżość i aromat.   Przechowywanie  Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o CHMIEL LUBELSKI AROMATYCZNY 25G GRANULAT T-90

  • [POLSKA]

    Kategoria: PIWOWARSTWO > CHMIELE > GRANULAT CHMIELOWYWysyłka: do 3 dni

    Jest to chmiel uniwersalny, dodawany najczęściej pod koniec warzenia. Perle dobrze nadaje się jako samodzielny chmiel w mniej nachmielonych piwach, jak lager lub piwa pszeniczne.  Charakteryzuje... Pełen opis produktu 'CHMIEL PERLE AROMATYCZNY 25G GRANULAT T-90' »

    Jest to chmiel uniwersalny, dodawany najczęściej pod koniec warzenia. Perle dobrze nadaje się jako samodzielny chmiel w mniej nachmielonych piwach, jak lager lub piwa pszeniczne.  Charakteryzuje się czystym, lekko miętowym, kwiatowo-owocowym, goryczkowym smakiem i łagodnym aromatem.    Metoda analityczna: EBC 7,5 (+/- 5%) Zawartość alfa kwasów 12,5% Wilgotność: 8,8%   Szyszki: Duża, owalna, jasnozielona Aromat: Intensywny, przyjemny   Charakterystyka Granulat T-90 to wysuszone z zmielone szyszki chmielowe, sprasowane na granulat. Zawartość olejków chmielowych, kawasów goryczkowych i polifenoli w granulacie typ 90 jest taka sama jak w chmielu wyjściowym. Nazwa granulat T-90 informuje, że z partii 100 kg szyszek można otrzymać praktycznie ok. 90 kg granulatu typ 90 (straty: czyszczenie, dosuszanie, odpylanie).   Stosowanie produktu Granulat chmielowy używany jest w ten sam sposób co szyszki chmielowe, nadając piwu goryczkę oraz charakter chmielowy. Ilość granulatu, który dodaje się do kotła warzelnianego powinna być obliczona na podstawie zawartości alfa kwasów danego granulatu, wykorzystanie szacuje się na ok. 30-35%. W zależności od odmiany granulaty goryczkowe nadają piwu pożądanej goryczki i najczęściej są gotowane razem z brzeczką w dłuższym okresie czasu dla otrzymania możliwie wysokiej izomeryzacji i goryczki. Granulaty aromatyczne są stosowane do nadania piwu charakteru chmielowego, są najczęściej gotowane z brzeczką w krótszym okresie czasu, tak aby nie wygotować całego charakteru chmielu.   Pakowanie Granulaty T-90 pakowane są w folie barierową w osłonie gazu ochronnego, dzięki temu mają dłuższą trwałość, świeżość i aromat.   Przechowywanie Granulaty chmielowe powinny być zawsze przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Maksymalny czas przechowywania to 3 lata od daty produkcji przy zachowaniu odpowiednich warunków. Otwarty worek powinien być jak najszybciej użyty aby zapobiec utarcie alfa kwasów oraz olejków.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o CHMIEL PERLE AROMATYCZNY 25G GRANULAT T-90


Destylacja.com

Akcesoria do domowego wyrobu alkoholu, nalewek i wina.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 30.07.2010
importer starowar, producent, perfect essence, prestige, professional, starowar, turbo star, alcotec, maxx turbo, polska
Produkty w ofercie: 1901
Promocje: 86
Wysyłka do 3 dni: 1870
Opinie pozytywne: 5
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Drożdże Turbo

Sprzęt i akcesoria dla koneserów nalewek
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 10.02.2016
importer starowar, producent, perfect essence, professional, prestige, starowar, turbo star, alcotec, lafood, coopers
Produkty w ofercie: 1736
Promocje: 5
Wysyłka do 3 dni: 609
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0