[Adams Brot]
Kategoria: Sklep ze zdrową żywnością > Zdrowa Żywność > Mąki i Mieszanki > Mieszanki
NISKOWĘGLOWODANOWY CHLEB ADAMA ZE SŁONECZNIKIEM Mieszanka
do wypieku niskowęglowodanowego chleba bez glutenu, na
bazie mąki lnianej, kokosowej, migdałowej i dyniowej z pestkami
słone...
Pełen opis produktu 'Niskowęglowodanowy Chleb Adama ze Słonecznikiem 250 g KETO Mieszanka do Wypieku Chleba - Adams Brot' »
NISKOWĘGLOWODANOWY CHLEB ADAMA ZE SŁONECZNIKIEMMieszanka do wypieku
niskowęglowodanowego chleba bez glutenu, na bazie mąki lnianej,
kokosowej, migdałowej i dyniowej z pestkami słonecznika. Masa
netto: 250 gMasa gotowego wypieku około 550
gSkładniki: częściowo odtłuszczona mąka z lnu złocistego,
białko jaja w proszku, pestki
słonecznika, częściowo odtłuszczona mąka kokosowa, częściowo
odtłuszczona mąka migdałowa, częściowo
odtłuszczona mąka z pestek dyni, błonnik jabłkowy, substancja
spulchniająca dwuwęglan sodu, antyoksydant kwas askorbinowy
(witamina C), różowa sól krystaliczna, przyprawy.Informacja dla
alergików: Produkt może zawierać: orzechy ziemne, i
fragmenty łupin innych orzechów.Sposób
przygotowania: Wsypać zawartość opakowania do miski. Dodać 350
ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35° C). Wyrabiać
ciasto. Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek
ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze
wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby
pieczywo nie przykleiło się do blachy). Włożyć ciasto do piekarnika
nagrzanego do temperatury 180° C i piec
przez około 60 minut. Można piec w automacie do chleba zgodnie
z instrukcją urządzenia. Przechowywać w lodówce.Warunki
przechowywania: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu,
chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na
chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu
zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1
tydzień. Nie przechowywać chleba w workach
foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku,
przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej
i pokroić na kromki. Zachowuje świeżość przez 3 dni, należy
przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować
świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i
zamróź. Wartość odżywcza w 100 g produktu przygotowanego
wg instrukcji na opakowaniu:Wartość energetyczna: 615 kJ/ 147
kcalTłuszcz: 4,5 g- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8
gWęglowodany: 0,8 g- w tym cukry: 0,8 gBłonnik: 10,6 gBiałko: 20,4
gSól: 0,35 g Producent:Adams Brot UGSchutzenstr.
2D-94539 Grafling