Powiększ zdjęcie
89,10 zł99,00 zł
Część trzecią podręcznika „Chemia organiczna” rozpoczyna opis podstawowych zagadnień z zakresu planowania syntezy organicznej na bazie analizy retrosyntetycznej (syntony, dyskoneksja, przeksz... Pełen opis produktu 'Chemia organiczna część 3' »
53,30 zł
W książce omówiono: budowę cząsteczki i podstawowe pojęcia w chemii organicznej, główne grupy związków chemicznych, biomolekuły, zagadnienia stereochemii, zastosowania chemii organic... Pełen opis produktu 'Chemia organiczna' »
57,90 zł
Autor omawia podstawowe zagadnienia chemii ogólnej, podaje charakterystykę poszczególnych grup pierwiastków ze szczególnym uwzględnieniem właściwości strukturalnych i chemicznych materiałów Pełen opis produktu 'Wstęp do chemii materiałów' »
88,60 zł
.
88,10 zł
W drugiej części ksiązki "Chemia organiczna" na wstępie omówiono podstawowe zagadnienia z dziedziny stereochemii, w tym chiralności, konfiguracji cząsteczki, czynności optycznej, konfiguracji Pełen opis produktu 'Chemia organiczna część 2' »
63,00 zł70,00 zł
W tomie 2 omówiono:- składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;- rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;- alergeny, toksyny,... Pełen opis produktu 'Chemia żywności Tom 2' »
49,14 zł54,60 zł
Autor uwzględnił najnowsze trendy rozwojowe w nauce dotyczące: zależności między strukturą chemiczną i aktywnością leków w najszerszym tego słowa znaczeniu, aktywacji enzymatycznej leków, struktury receptorów... Pełen opis produktu 'Chemia organiczna w projektowaniu leków' »
58,59 zł65,10 zł
41,10 zł
Niniejszy tom 2 obejmuje zagadnienia:- charakterystyka sacharydów, lipidów, białek- właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów- chemiczne... Pełen opis produktu 'Chemia żywności Sacharydy, lipidy, białka t.2' »
40,90 zł
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skaża... Pełen opis produktu 'Chemia żywności tom 1' »
84,35 zł
Jest to nowy i całkowicie nowatorski podręcznik chemii organicznej. Pełen opis produktu 'Chemia organiczna część IV' »
43,60 zł
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania... Pełen opis produktu 'Chemia żywności tom 2' »
41,80 zł
Charakterystyka odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności Chemiczne i biologiczne właściwości witamin Odżywcze i funkcjonalne cechy masła Omówienie alergenów występujących w surowcach i... Pełen opis produktu 'Chemia żywności tom 3' »
37,49 zł
57,00 zł
5,40 zł6,00 zł
W lesykonie znajdziesz wszystko co powinieneś umieć z chemii w szkole podstawowej. A może chcesz się nauczyć nieco więcej? Nic prostszego. Kup ten leksykon i często do niego zaglądaj, a ocena... Pełen opis produktu 'Chemia' »
44,42 zł49,35 zł
Omówione zagadnienia : budowa i właściwości związków i żywic epoksydowych, metody otrzymywania związków epoksydowych, utwardzacze żywic epoksydowych, napełniacze, żywice lane, kleje epoksydowe, laminaty... Pełen opis produktu 'Chemia i technologia żywic epoksydowych' »
53,91 zł59,90 zł