Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [WNT]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    Oto książka, w której w sposób syntetyczny i kompletny przedstawiono najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, a zwłaszcza- otrzymywanie i stosowanie biokataliz... Pełen opis produktu 'Biotechnologia żywności' »

    Oto książka, w której w sposób syntetyczny i kompletny przedstawiono najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, a zwłaszcza- otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów- zagadnienia związane z technoloiami fermentacyjnymi- główne kierunki stosowania biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności- problemy związane z biotechnologią otrzymywania ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Biotechnologia żywności

  • [WNT]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    , jakość i długość życia.W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności<... Pełen opis produktu 'Biotechnologia żywności' »

    Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Biotechnologia żywności

  • [SGGW]

    Kategoria: Medycyna>Dietetyka, żywienie>Technologia żywnościWysyłka: do 3 dni

    mikrobiologii żywności na kierunkach takich, jak:: technologia żywności i żywienie człowieka, bezpieczeństwo żywności, biotechnologia oraz kierunkach pokrewnych. Jednocześnie... Pełen opis produktu 'Zastosowanie wybranych drobnoustrojów w biotechnologii żywności' »

    Warszawa 2013, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 352 str., oprawa miękka Niniejszy podręcznik jest przeznaczony, przede wszystkim, dla studentów specjalizujących się w zakresie biotechnologii i mikrobiologii żywności na kierunkach takich, jak:: technologia żywności i żywienie człowieka, bezpieczeństwo żywności, biotechnologia oraz kierunkach pokrewnych. Jednocześnie kierujemy go do biotechnologów i technologów żywności już pracujących w zawodzie.Książka powstała w wyniku naszej wieloletniej pracy dydaktycznej ze studentami Wydziału Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Zagadnienia w nim omówione stanowią tematykę wykładów oraz ćwiczeń realizowanych w ramach zajęć z obszaru biotechnologicznego wykorzystania drobnoustrojów. Dlatego też w podręczniku skoncentrowano się głównie na czynnikach sprzyjających stosowaniu drobnoustrojów w procesach biotechnologicznych. Omówiono metody hodowli i stabilizacji cech drobnoustrojów oraz izolacji i charakterystyki wewnątrzkomórkowych składników. Biorąc pod uwagę, że do pełnego wykorzystania właściwości drobnoustrojów niezbędna jest znajomość fizjologii szczepów drobnoustrojów przemysłowych oraz mechanizmów regulujących przemiany zachodzące we wnętrzu komórki, najwięcej uwagi poświęcono przedstawieniu tych zagadnień. Ponadto zwrócono uwagę na metody identyfikacji, różnicowania oraz doskonaleniu szczepów przemysłowych.W poszczególnych rozdziałach zamieszczono także opis zadań doświadczalnych wraz z przedstawieniem niezbędnego materiału biologicznego i sprzętu laboratoryjnego, umożliwiających przeprowadzenie zajęć dydaktycznych. Omówiono także metodykę oznaczeń analitycznych stosowanych w kontroli przebiegu procesów biotechnologicznych.Podręcznik akademicki pt. Zastosowanie wybranych drobnoustrojów w biotechnologii żywności został opracowany na podstawie wielu materiałów naukowych, które dla ogółu studentów są trudno dostępne lub całkowicie niedostępne.Autorzy mają nadzieję, że będzie on przydatny dla osób zajmujących się wykorzystaniem drobnoustrojów w praktyce przemysłowej.Spis treściPrzedmowa1. Metody hodowli i stabilizacji drobnoustrojów oraz izolacji i charakterystyki wewnątrzkomórkowych składników1.1. Dynamika wzrostu drobnoustrojów i metody ich hodowli(Anna Chlebowska-Śmigiel)1.2. Metody dezintegracji komórek mikroorganizmów(Anna Bzducha-Wróbel)1.3. Elektroforeza białek(Anna Bzducha-Wróbel)1.4. Immobilizacja drobnoustrojów(Sylwia Bonin)2. Zastosowanie pleśni w wybranych procesach biotechnologicznych2.1. Wykorzystanie pleśni Aureobasidium pullulans do otrzymywania pullulanu(Anna Chlebowska-Śmigiel)2.2. Biosynteza enzymów amylolitycznych i cytolitycznych(Anna Bzducha-Wróbel)2.3. Biosynteza kwasu cytrynowego(Elżbieta Hać-Szymańczuk)3. Zastosowanie drożdży w wybranych procesach biotechnologicznych3.1. Drożdże w fermentacji winiarskiej(Sylwia Bonin)3.2. Drożdże gorzelnicze i biosynteza etanolu(Edyta Lipińska)3.3. Drożdże piekarskie w przemyśle drożdżowym i piekarskim(Edyta Lipińska)3.4. Drożdże jako naturalny biosorbent magnezu(Stanisław Błażejak)4. Zastosowanie bakterii w wybranych procesach biotechnologicznych4.1. Bakterie kwasu mlekowego i kierunki ich wykorzystania w biotechnologii(Elżbieta Hać-Szymańczuk)4.2. Bakterie kwasu octowego i kierunki ich wykorzystania w biotechnologii(Stanisław Błażejak)4.3. Bakterie kwasu propionowego i kierunki ich wykorzystania w biotechnologii(Iwona Gientka)4.4. Bakterie z rodzaju Bacillus i kierunki ich wykorzystania w biosyntezie enzymów proteolitycznych(Anna Bzducha-Wróbel)5. Identyfikacja i różnicowanie wybranych szczepów przemysłowych5.1. Tradycyjne metody identyfikacji pleśni(Iwona Gientka)5.2. Tradycyjne metody identyfikacji drożdży(Sylwia Bonin)5.3. Różnicowanie fenotypowe przemysłowych szczepów drożdży(Małgorzata Gniewosz)5.4. Różnicowanie genetyczne przemysłowych szczepów drożdży(Edyta Lipińska)6. Doskonalenie szczepów przemysłowych6.1. Mutagenizacja szczepów przemysłowych(Małgorzata Gniewosz)6.2. Protoplastyzacja wybranych szczepów drożdży przemysłowych Saccharomyces cerevisiae(Małgorzata Gniewosz)6.3. Elektrofuzja drożdży Saccharomyces cerevisiae(Małgorzata Gniewosz)...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Zastosowanie wybranych drobnoustrojów w biotechnologii żywności

  • [WNT]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    , jakość i długość życia.W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności<... Pełen opis produktu 'Biotechnologia żywności' »

    Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Biotechnologia żywności

  • [WNT]

    Kategoria: Medycyna>Dietetyka, żywienie>Technologia żywnościWysyłka: do 3 dni

    najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności.... Pełen opis produktu 'Biotechnologia żywności' »

    Warszawa 2013, wydanie 2, format 165 x 235, objętość 498 str., oprawa miękkaBiotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Biotechnologia żywności

  • [WNT]

    Kategoria: KsiążkiWysyłka: od ręki

    biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności; problemy związane z biotechnologią ważniejszych surowców, składników... Pełen opis produktu 'Biotechnologia żywności' »

    Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.W prezentowanym, drugim, wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, m.in.: otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów w przemyśle mleczarskim, spirytusowym, owocowo-warzywnym i mięsnym; zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi; stosowanie biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności; problemy związane z biotechnologią ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów.Podręcznik jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym.Wydawnictwo WNT poleca te książkę także wszystkim Czytelnikom, którzy interesują się zagadnieniami stosowania metod biologicznych w produkcji żywności. Zwolennikom z pewnością pomoże utwierdzić się w swoich poglądach, a sceptykom - być może - zmienić zdanie.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Biotechnologia żywności

  • [WNT]

    Kategoria: Książki / Technika. Informatyka. Przemysł. Rzemiosło. Rolnictwo / Technika. Mechanika techniczna

    .

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Biotechnologia żywności.

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > KsiążkiWysyłka: do 3 dni

    biotechnologii żywności, m.in.: otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów w przemyśle mleczarskim, spirytusowym, owocowo-warzywnym i mięsnym; zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi;... Pełen opis produktu 'Biotechnologia żywności - Włodzimierz Bednarski, Arnold Reps' »

    Opis - Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku bedzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W prezentowanym, drugim, wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, m.in.: otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów w przemyśle mleczarskim, spirytusowym, owocowo-warzywnym i mięsnym; zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi; stosowanie biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności; problemy związane z biotechnologią ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów. Podręcznik jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym. Nazwa - Biotechnologia żywności Autor - Włodzimierz Bednarski, Arnold Reps Oprawa - Miękka Wydawca - WNT Kod ISBN - 9788379260744 Kod EAN - 9788379260744 Rok wydania - 2013 Język - polski Format - 16.5x23.5cm Ilość stron - 498 Typ podręcznika - Podręcznik Podatek VAT - 5%
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Biotechnologia żywności - Włodzimierz Bednarski, Arnold Reps

  • [WNT]

    Kategoria: Technika. Informatyka. RolnictwoWysyłka: do 3 dni

    zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności.... Pełen opis produktu 'Biotechnologia żywności [Praca zbiorowa]' »

    Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności. ISBN: 9788379260744 Kod paskowy: 978837926074402 Autorzy: Praca zbiorowa Redakcja: Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold Wydanie: 2 Rok wydania: 2015 Kod wydawcy: 20320 Miejscowość: Warszawa Liczba stron: 498 Oprawa: Miękka PKWiU: 58.11.1 Format: 16.5x24.0cm Głębokość (mm): 26 Waga: 0.796 Języki: polski Grupa towarowa: Książka
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Biotechnologia żywności [Praca zbiorowa]

  • [SGGW]

    Kategoria: Medycyna>Dietetyka, żywienie>Technologia żywnościWysyłka: do 3 dni

    Warszawa 2010, wydanie 1, format 150 x 210, objętość 360 str., oprawa miękka "Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa" stanowi polską wersję "Glossary of Biotechnology... Pełen opis produktu 'Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa' »

    Warszawa 2010, wydanie 1, format 150 x 210, objętość 360 str., oprawa miękka "Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa" stanowi polską wersję "Glossary of Biotechnology for Food and Agriculture" wydanego przez FAO w 2001 roku, a następnie dwukrotnie poprawianego i uaktualnianego w 2003 i 2007 roku.Słownik ten został przetłumaczony na kilka języków.Odniósł sukces wydawniczy w wielu krajach. Jest stale udoskonalany, gdyż terminologia biotechnologiczna ulega dynamicznym zmianom.Słownik zawiera syntetyczną listę terminów i akronimów używanych w biotechnologii, jak również w naukach związanych z biotechnologią.Zamieszczony na końcu wykaz terminów angielskich ułatwi odnalezienie prawidłowych terminów polskich.Słownik przeznaczony jest dla studentów, inżynierów i pracowników naukowych związanych z biotechnologią i naukami o życiu. Ułatwia dotarcie do wiedzy potrzebnej w pracach projektowych, badawczych i legislacyjnych, szczególnie w kontaktach międzynarodowych.Spis treściSkróty i oznaczeniaWstępPrzedmowaNota do CzytelnikówUwagi o układzie SłownikaSłownikAneks 1. Przedrostki jednostek miar i symbole podstawowe układu SIAneks 2. Alfabet greckiAneks 3. Kodony i aminokwasyAneks 4. Aminokwasy – kody trójliterowe i jednoliteroweIndeks terminów angielskich...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa

  • [SGGW]

    Kategoria: Książki/Słowniki/

    Słownik zawiera syntetyczną listę terminów i akronimów używanych w biotechnologii

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i ...

  • [Wydawnictwo SSGW]

    Kategoria: Poradniki / Dietetyka i Żywienie

    "Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa" stanowi polską wersję "Glossary of Biotechnology for Food and Agriculture" wydanego przez FAO w 2001 roku, a następnie d... Pełen opis produktu 'Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa' »

    "Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa" stanowi polską wersję "Glossary of Biotechnology for Food and Agriculture" wydanego przez FAO w 2001 roku, a następnie dwukrotnie poprawianego i uaktualnianego w 2003 i 2007 roku. Słownik ten został przetłumaczony na kilka języków. Odniósł sukces wydawniczy w wielu krajach. Jest stale udoskonalany, gdyż terminologia biotechnologiczna ulega dynamicznym zmianom. Słownik zawiera syntetyczną listę terminów i akronimów używanych w biotechnologii, jak również w naukach związanych z biotechnologią. Zamieszczony na końcu wykaz terminów angielskich ułatwi odnalezienie prawidłowych terminów polskich. Słownik przeznaczony jest dla studentów, inżynierów i pracowników naukowych związanych z biotechnologią i naukami o życiu. Ułatwia dotarcie do wiedzy potrzebnej w pracach projektowych, badawczych i legislacyjnych, szczególnie w kontaktach międzynarodowych. SPIS TREŚCI: Skróty i oznaczenia Wstęp Przedmowa Nota do Czytelników Uwagi o układzie Słownika Słownik Aneks 1. Przedrostki jednostek miar i symbole podstawowe układu SI Aneks 2. Alfabet grecki Aneks 3. Kodony i aminokwasy Aneks 4. Aminokwasy – kody trójliterowe i jednoliterowe Indeks terminów angielskich FRAGMENT PODZIĘKOWANIA Wstępną wersję Słownika przygotował Abdelouahhab Zaid, gdy był Głównym Doradcą Technicznym w trakcie realizacji jednego z projektów FAO. Współpracował ściśle z Harrisonem G. Hughes, profesorem ogrodnictwa na Uniwersytecie Stanowym w Colorado, USA. Ponieważ obaj naukowcy specjalizują się w technice kultur tkankowych roślin, więc o terminologię z zakresu genetyki roślin poproszono Enrico Porceddu, profesora genetyki z Uniwersytetu w Tuscia, Włochy. Wszyscy trzej autorzy dziękują Olufowi Gamborgowi oraz Jamesowi Quick za sugestie, jakie poczynili po przejrzeniu Słownika, jak również D. Strauss, Annie Hughes, Peggy Flaherty oraz Gretchen DeWeese za pracę przy przepisywaniu rękopisu. Projekt Słownika został ulepszony dzięki pracy licznych specjalistów. Wstępną wersję, ze zwróceniem szczególnej uwagi na terminologię dotyczącą zwierząt, przeczytał dokładnie Frank Nicholas z Katedry Nauki o Zwierzętach na Uniwersytecie w Sydney. Pozostałe poprawki zostały wprowadzone pod kierunkiem Marii Zimmermann z Departamentu Zrównoważonego Rozwoju FAO. Ostateczne prace redakcyjne pod względem języka i stylu oraz wydawnicze wykonał Thorgeir Lawrence. W roku 2001 podjęte zostały prace, mające na celu przygotowanie wersji poprawionej Słownika, polegające na aktualizacji definicji wchodzących w zakres tej szybko rozwijającej się dyscypliny naukowej oraz na wzbogaceniu terminologii. Koordynatorem prac był Andrea Sonnino z Departamentu Zrównoważonego Rozwoju FAO. Wezwanie do zgłaszania krytycznych uwag i sugestii opublikowano na elektronicznym Forum ds. Biotechnologii Żywności i Rolnictwa FAO oraz na szerszą skalę w innych sieciach poświęconych problematyce biotechnologii. Sugestie i uwagi napłynęły także od wielu członków Międzywydziałowej Grupy Roboczej ds. Biotechnologii FAO. Poprawiona i rozszerzona wersja Słownika została przygotowana przez dwóch konsultantów – Roberta Koebnera z Instytutu John Innes w Wielkiej Brytanii oraz Martina Shepherda, niezależnego wydawcę literatury naukowej, którzy uwzględnili także wszelkie zebrane dotąd sugestie. Projekt nowej wersji został z kolei dokładnie przeanalizowany przez czterech głównych autorów. Szczególnie dokładnie poprawił go Frank Nicholas. Skorygowaną wersję sprawdził i ostatecznie zredagował Phill Moss, były Dyrektor Wydziału Biologii Komórkowej i Molekularnej ICRISAT. Nowe wydanie Słownika zostało wzbogacone o prawie 450 terminów, natomiast usunięto z niego około 100 terminów, tak więc obecnie zawiera 3196 terminów i odpowiadających im definicji. Wiele definicji zostało zmodyfikowanych, co poprawiło logiczny układ Słownika. W wersji polskiej liczba terminów uległa zmianie.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa

  • [SGGW]

    Kategoria: Uprawa roślin>PozostałeWysyłka: do 3 dni

    Warszawa 2010, wydanie 1, format 150 x 210, objętość 360 str., oprawa miękka "Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa" stanowi polską wersję "Glossary of Biotechnology... Pełen opis produktu 'Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa' »

    Warszawa 2010, wydanie 1, format 150 x 210, objętość 360 str., oprawa miękka "Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa" stanowi polską wersję "Glossary of Biotechnology for Food and Agriculture" wydanego przez FAO w 2001 roku, a następnie dwukrotnie poprawianego i uaktualnianego w 2003 i 2007 roku.Słownik ten został przetłumaczony na kilka języków.Odniósł sukces wydawniczy w wielu krajach. Jest stale udoskonalany, gdyż terminologia biotechnologiczna ulega dynamicznym zmianom.Słownik zawiera syntetyczną listę terminów i akronimów używanych w biotechnologii, jak również w naukach związanych z biotechnologią.Zamieszczony na końcu wykaz terminów angielskich ułatwi odnalezienie prawidłowych terminów polskich.Słownik przeznaczony jest dla studentów, inżynierów i pracowników naukowych związanych z biotechnologią i naukami o życiu. Ułatwia dotarcie do wiedzy potrzebnej w pracach projektowych, badawczych i legislacyjnych, szczególnie w kontaktach międzynarodowych.Skróty i oznaczeniaWstępPrzedmowaNota do CzytelnikówUwagi o układzie SłownikaSłownikAneks 1. Przedrostki jednostek miar i symbole podstawowe układu SIAneks 2. Alfabet greckiAneks 3. Kodony i aminokwasyAneks 4. Aminokwasy – kody trójliterowe i jednoliteroweIndeks terminów angielskich...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa

  • Biotechnologia żywności w sklepie internetowym Prolibri.pl

    Powiększ zdjęcie

    54,00 zł
    60,00 zł

    [wnt]

    Kategoria: Kulinaria.Wysyłka: do 3 dni

    , jakość i długość życia.W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności<... Pełen opis produktu 'Biotechnologia żywności' »

    Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Biotechnologia żywności

  • [SGGW]

    Kategoria: medyczne / Dietetyka i żywienie

    "Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa" stanowi polską wersję "Glossary of Biotechnology for Food and Agriculture" wydanego przez FAO w 2001 roku, a następnie d... Pełen opis produktu 'Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa' »

    "Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa" stanowi polską wersję "Glossary of Biotechnology for Food and Agriculture" wydanego przez FAO w 2001 roku, a następnie dwukrotnie poprawianego i uaktualnianego w 2003 i 2007 roku. Słownik ten został przetłumaczony na kilka języków. Odniósł sukces wydawniczy w wielu krajach. Jest stale udoskonalany, gdyż terminologia biotechnologiczna ulega dynamicznym zmianom.Słownik zawiera syntetyczną listę terminów i akronimów używanych w biotechnologii, jak również w naukach związanych z biotechnologią. Zamieszczony na końcu wykaz terminów angielskich ułatwi odnalezienie prawidłowych terminów polskich. Słownik przeznaczony jest dla studentów, inżynierów i pracowników naukowych związanych z biotechnologią i naukami o życiu. Ułatwia dotarcie do wiedzy potrzebnej w pracach projektowych, badawczych i legislacyjnych, szczególnie w kontaktach międzynarodowych.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa

  • [SGGW]

    Kategoria: medyczne / Encyklopedie, leksykony i słowniki

    "Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa" stanowi polską wersję "Glossary of Biotechnology for Food and Agriculture" wydanego przez FAO w 2001 roku, a następnie d... Pełen opis produktu 'Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa' »

    "Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa" stanowi polską wersję "Glossary of Biotechnology for Food and Agriculture" wydanego przez FAO w 2001 roku, a następnie dwukrotnie poprawianego i uaktualnianego w 2003 i 2007 roku. Słownik ten został przetłumaczony na kilka języków. Odniósł sukces wydawniczy w wielu krajach. Jest stale udoskonalany, gdyż terminologia biotechnologiczna ulega dynamicznym zmianom.Słownik zawiera syntetyczną listę terminów i akronimów używanych w biotechnologii, jak również w naukach związanych z biotechnologią. Zamieszczony na końcu wykaz terminów angielskich ułatwi odnalezienie prawidłowych terminów polskich. Słownik przeznaczony jest dla studentów, inżynierów i pracowników naukowych związanych z biotechnologią i naukami o życiu. Ułatwia dotarcie do wiedzy potrzebnej w pracach projektowych, badawczych i legislacyjnych, szczególnie w kontaktach międzynarodowych.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa

  • [wnt]

    Kategoria: Nauki przyrodnicze. Matematyka. Geografia>Biologia. Przyroda>Biochemia. Biologia molekularna. Biofizyka. GenetyWysyłka: do 3 dni

    , jakość i długość życia.W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności<... Pełen opis produktu 'Biotechnologia żywności' »

    Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Biotechnologia żywności

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > KsiążkiWysyłka: do 3 dni

    , zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii... Pełen opis produktu 'Biotechnologia żywności - Włodzimierz Bednarski, Arnold' »

    Opis - Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności.Podręcznik Biotechnologia żywności jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym. Nazwa - Biotechnologia żywności Autor - Włodzimierz Bednarski, Arnold Oprawa - Miękka Wydawca - Wydawnictwo Naukowe PWN Kod ISBN - 9788301193621 Kod EAN - 9788301193621 Rok wydania - 2017 Język - polski Format - 16.0x23.0cm Ilość stron - 498 Podatek VAT - 5%
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Biotechnologia żywności - Włodzimierz Bednarski, Arnold

  • [PWN Wydawnictwo Naukowe]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    , jakość i długość życia.W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności<... Pełen opis produktu 'Biotechnologia żywności' »

    Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności.Podręcznik Biotechnologia żywności jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Biotechnologia żywności

  • [Wydawnictwo Naukowe PWN]

    Kategoria: /Książki/Nauki przyrodnicze. Matematyka. Geografia/Biologia. Przyroda/Biochemia. Biologia molekularna. Biofizyka. Genetyka
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Biotechnologia żywności


Kumiko.pl

Książki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 12.10.2009
wydawnictwo naukowe pwn, cambridge university press, olesiejuk, zielona sowa, helion, egmont, pzwl, clementoni, wydawnictwo uniwersytetu warszawskiego, trefl
Produkty w ofercie: 78500
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Gigant.pl

Książki, muzyka oraz filmy.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.06.2008
egmont, helion, wydawnictwo naukowe pwn, zielona sowa, wolters kluwer, c.h. beck, pwn, oficyna wydawnicza impuls, skrzat, novae res
Produkty w ofercie: 107512
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 107161
Opinie pozytywne: 22
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 5

Sportowo-Medyczna.pl

Podręczniki akademickie i naukowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 05.01.2007
wydawnictwo lekarskie pzwl, edra urban & partner, harmonia, impuls, pwn, vital, medipage, medpharm polska, difin, galaktyka
Produkty w ofercie: 6261
Promocje: 137
Wysyłka do 3 dni: 6260
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Przyrodnicze.pl

Ksiązki i artykuły użytkowe i dekoracyjne o tematyce przyrodniczej oraz multimedia i przewodniki turystyczne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.02.2007
kera, multico, iop pan, pwn, levenhuk, sbm, ib pan, giantmicrobes, visualsystem, afw mazury
Produkty w ofercie: 8652
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 10
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 1

Księgarnia.Poltax.waw.pl

Książki językowe oraz podręczniki do nauki języka polskiego dla obcokrajowców.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 28.09.2005
edgard, lektorklett, level trading, wiedza powszechna, rea, pwn s.a., marksoft, pearson, lingea, egmont
Produkty w ofercie: 12408
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 4
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Bonusmedia

Książki, audiobooki, filmy oraz nagrania muzyczne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 17.01.2013
wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, helion, c.h. beck, bellona, zysk i s-ka, egmont, lexisnexis, literackie, rebis
Produkty w ofercie: 51304
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 51299
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Polishbookstore.pl

Książki, multimedia oraz zabawki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.06.2015
wydawnictwo naukowe pwn, egmont, zielona sowa, cambridge university press, helion, c.h. beck, wolters kluwer, olesiejuk, znak, lektorklett
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Ambulans.com.pl

Książki oraz sprzęt medyczny.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.03.2011
nieokreslony, pzwl, elsevier urban & partner, pwn wydawnictwo naukowe, czelej, via medica, medipage, medpharm, uniwersytet jagielloński, alfa-medica press
Produkty w ofercie: 18512
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

InBook.pl

Książki , płyty CD, DVD, multimedia, zegarki, zabawki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 19.04.2008
Produkty w ofercie: 163450
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 163450
Opinie pozytywne: 9
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 6

Prolibri.pl

Książki i audiobooki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 27.05.2011
wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, cambridge university press, olesiejuk, helion, zielona sowa, egmont, umcs, zysk i s-ka, pzwl
Produkty w ofercie: 91751
Promocje: 90639
Wysyłka do 3 dni: 91750
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Booknet.net.pl

Książki oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.03.2011
pwn wydawnictwo naukowe, wydawnictwo olesiejuk, egmont, helion, c.h. beck, cambridge university press, wsip wydawnictwo szkolne i pedagogiczne, zielona sowa, bellona, wolters kluwer
Produkty w ofercie: 329777
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 329777
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Godi.pl

Książki dla dzieci oraz naukowe i kulinarne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 14.05.2005
cambridge university press, egmont, zielona sowa, olesiejuk, harmonia, helion, c.h. beck, wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, polesie poland
Produkty w ofercie: 109951
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 125
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 2

Vetbooks.pl

Księgarnia weterynaryjna.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 20.07.2010
galaktyka, uniwersytet przyrodniczy we wrocławiu, edra urban&partner, pwn, sggw, multico, sbm, hortpress, dragon, bee & honey sp. z o.o.
Produkty w ofercie: 833
Promocje: 13
Wysyłka do 3 dni: 833
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0