[LIMA (makrobiotyka, kawy zbożowe, musli)]
Kategoria: ZDROWA ŻYWNOŚĆ > Sosy, przetwory, dania gotowe > Sosy > shoyu, tamari, teriyakiWysyłka: od ręki
SKŁADNIKI Tamari* (64,8%) (woda, soja *, sól morska, alkohol *,
Aspergillus oryzae), woda, skrobia kukurydziana*, kolendra* (1,8%),
chrzan*, wasabi w proszku* (0,7%) (chrzan*, wasabi*) (*
certyfikowany...
Pełen opis produktu 'SOS SOJOWY TAMARI WASABI I KOLENDRA BEZGLUTENOWY BIO 250 ml - LIMA' »
SKŁADNIKITamari* (64,8%) (woda,
soja*, sól morska, alkohol*,
Aspergillus oryzae), woda, skrobia kukurydziana*, kolendra* (1,8%),
chrzan*, wasabi w proszku* (0,7%) (chrzan*, wasabi*) (*
certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
W tradycyjnej kuchni japońskiej, wasabi i sos sojowy to idealne
połączenie. Kolendra jest znana ze swojego smaku i pikanterii.
Połączenie tych dwóch składników tworzy bardzo aromatyczny
sos. UWAGI
Sos jest bardzo wygodny w użyciu w nowoczesnej kuchni:
marynowania, mieszanek, sałatek. Idealnie komponuje się z
gotowanymi warzywami, produktami białkowymi i zbożowymi, oraz
ryżem. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 225 kJ / 53 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 4,4 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 1,6 g
Białko - 7 g
Sól - 7,5 g ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w lodówce do 2
miesięcy.