[ZWERGENWIESE (pasty, musy, sosy)]
Kategoria: Sosy BIO > Ketchup BIO
SKŁADNIKI pomidory żółte* 62 %, woda, ananas*, cebula*, syrop z
agawy*, olej słonecznikowy*, napój kokosowy*, skrobia
ziemniaczana*, sól kamienna, kurkuma*, pieprz*, czosnek*, pieprz
cayenne*, kminek*,...
Pełen opis produktu 'SOS Z ŻÓŁTYCH POMIDORÓW Z KURKUMĄ BEZGLUTENOWY BIO 340 ml - ZWERGENWIESE' »
SKŁADNIKI
pomidory żółte* 62 %, woda, ananas*, cebula*, syrop z agawy*, olej
słonecznikowy*, napój kokosowy*, skrobia ziemniaczana*, sól
kamienna, kurkuma*, pieprz*, czosnek*, pieprz cayenne*, kminek*,
kolendra*, koncentrat soku cytrynowego*. (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu
lub ryżu.
Odpowiedni dla wegan.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Podgrzać w garnku i podawać na gorąco.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 302 kJ/72 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 7,5 g
w tym cukry: 5,9 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 1,3 g
Sól: 1,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 - 8deg;C i spożyć w ciągu
kilku dni.