Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [SpiritFerm]

    Kategoria: Środki klarująceWysyłka: do 3 dni

    Wino-Klar Bentonit 10g Powszechnie stosowany w winiarstwie środek do klarowania win i zacierów. Należy stosować 1g bentonitu na1L klarowanego wina. Odpowiednią ilość środka należy r... Pełen opis produktu 'Wino-Klar SpiritFerm 10g Bentonit' »

    Wino-Klar Bentonit 10g Powszechnie stosowany w winiarstwie środek do klarowania win i zacierów. Należy stosować 1g bentonitu na1L klarowanego wina. Odpowiednią ilość środka należy rozmieszać w szklance wody i pozostawić na kilka godzin, by środek spęczniał. Po czym można dodać do wina.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Wino-Klar SpiritFerm 10g Bentonit

  • [LAFOOD]

    Kategoria: GORZELNICTWO > KLAROWANIE NASTAWU > ZACIERUWysyłka: od ręki

    Lafabent – Double Compact wapniowo-sodowy bentonit wysokiej jakości.   OPIS LAFABENT to granulowany bentonit wysokiej jakości na bazie wapnia i sodu, odpowiadający najwyższym wymaganiom... Pełen opis produktu 'BENTONIT LAFABENT DOUBLE COMPACT 500G' »

    Lafabent – Double Compact wapniowo-sodowy bentonit wysokiej jakości.   OPIS LAFABENT to granulowany bentonit wysokiej jakości na bazie wapnia i sodu, odpowiadający najwyższym wymaganiom technologii napojów, w szczególności sektora winiarskiego. Użycie produktu jest zgodne z  będącymi obecnie w mocy  normami dotyczącymi branży winiarskiej. Jego jakość i czystość jest monitorowana przez wyspecjalizowane laboratoria. ZASTOSOWANE W WINIARSTWIE LAFABENT gwarantuje lepsze i wydajniejsze klarowanie,  flokulację i adsorpcję, również w trudniejszych przypadkach.   Użycie LAFABENT dostarcza następujących korzyści: Bardziej jednolita granulacja, Większa zawiesistość i rozpuszczalność, Charakterystyczna, porowato- gąbczasta struktura powierzchniowa, Intensywniejsze, bardziej selektywne wchłanianie protein i kolidów, Dobre efekty klarowania, również w trudnych warunkach oraz przy wysokich wartościach pH, Precyzyjny dobór minerałów, Rozpoznawalny dzięki jasnej barwie, Bardziej dokładne i delikatniejsze oddziaływanie z napojami, Wydajniejsze klarowanie moszczu, Dokładniejsza filtracja, Doskonalsza końcowa flokulacja, Obniżona ilość osadów, Ochrona koloru, Bardzo wysoki poziom czystości, Znikoma zawartość żelaza   DOZOWANIE I SPOSÓB UŻYCIA Zaleca się zastosowanie 50-150 g/hl lub więcej, jeśli jest taka potrzeba. Dodać LAFABENT powoli do wody w ilości 3-5 razy większej od ilości użytego produktu, ciągle mieszając. Zostawić do napęcznienia na 4-6 godzin (12 godzin dla najlepszego efektu). Usunąć ewentualny nadmiar wody, następnie rozcieńczyć mieszankę LAFABENT z niewielką ilością wina, wlać otrzymany roztwór do kadzi i dobrze wymieszać aż do uzyskania jednolitej masy.   PAKOWANIE I PRZECHOWYWANIE LAFABENT jest wysoko wydajnym produktem adsorpcyjnym, który należy przechowywać z dala od wilgoci i zapachów, w miejscu suchym i odpowiednio wentylowanym. Po użyciu natychmiast hermetycznie zamknąć otwarte opakowania. Nie ponosimy odpowiedzialności za efekty nieodpowiedniego przechowywania i używania. Firma Starowar jest wyłącznym przedstawicielem w Polsce firmy Lafood - dużego koncernu enologicznego. Lafood oferuje szeroką gamę drożdży winiarskich, a także środków i dodatków winiarskich i niespotykany nigdzie indziej wybór tanin. Lafood- dwadzieścia lat doświadczenia w służbie winiarzom. Lafood jest dynamiczną firmą, która bardzo koncentruje się na badaniach i rozwoju w celu zastosowania innowacyjnej biotechnologii i specjalizacji winiarskiej. Stała i ścisła współpraca firmy z instytutami badawczymi, winiarzami i producentami wina ma na celu odpowiednio szybko reagować na nowe i coraz większe wymagania klientów. Lafood ma swoje przedstawicielstwa wszędzie tam gdzie powstają doskonale wina w Ameryce Południowej, w Chile, Argentynie, Peru, w Europie min. W Mołdawii, Ukrainie, we Włoszech i w uroczej Toskanii, która jest jednym z najważniejszych producentów wina na świecie, produkty dostępne są również w Gruzji. Wszystkie produkty są doskonałej jakości, dlatego też chcielibyśmy Państwu przybliżyć ofertę tych artykułów by były dostępne w Polsce, tak aby wszyscy zarówno w małych winnicach jak i w warunkach domowych mogli tworzyć doskonałe wina, wina starzone, wina musujące i miody pitne. Exclusive Distributor – Starowar Polska
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BENTONIT LAFABENT DOUBLE COMPACT 500G

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: GORZELNICTWO > KLAROWANIE NASTAWU > ZACIERUWysyłka: od ręki

    Bardzo wysokiej jakości bentonit –jakość i technologia niemiecka . Bentonit granulowany, wapniowo-sodowy do klarowania soków, win nastawów. Klarowanie wina środkami klarującymi jest... Pełen opis produktu 'BENTONIT GRANULOWANY 500G' »

    Bardzo wysokiej jakości bentonit –jakość i technologia niemiecka. Bentonit granulowany, wapniowo-sodowy do klarowania soków, win nastawów. Klarowanie wina środkami klarującymi jest stosowane wówczas gdy samoczynne klarowanie i filtrowanie nie odnosi efektów- wino lub nastaw pozostaje mętny.   DZIAŁANIE BENTONITU: Wpływa na stabilizację białkową w klarowaniu, w tych przypadkach gdy czysty bentonit wapniowy nie wystarcza, szczególnie w przypadkach zmętnień o charakterze białkowym. Powoduje częściową adsorbcję określonych substancji białkowych, garbników i innych substancji przeszkadzających przede wszystkim w sokach, winach i nastawach o stosunkowo wysokim pH, względnie niskiej kwasowości.   ZALETY:  Po zastosowaniu środka otrzymujemy: Bardziej stabilny produkt, lepiej zabezpieczony przed późniejszym powstawaniem osadów w sokach i napojach w czasie leżakowania w domowej piwniczce.   DAWKOWANIE: Zapobiegawczo 35-75g / 50l   SPOSÓB UŻYCIA: Wsypywać przy ciągłym, powolnym mieszaniu do 3-5 krotnej ilości wody, środek pęcznieje i opada w ciągu 3-4 godzin. Po tym czasie ewentualnie odlać nadmiar wody. Napęczniały bentonit wymieszać z nastawem, sokiem i dodać do całości. Po wyklarowaniu należy ściągnąć nastaw z nad powstałego na dnie osadu.   Opakowanie 500g ± 1g
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BENTONIT GRANULOWANY 500G

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: GORZELNICTWO > KLAROWANIE NASTAWU > ZACIERUWysyłka: od ręki

    BENTONIT PYLISTY do klarowania napojów alkoholowych.   Bentonit pylisty używa się do klarowania nastawów cukrowych, zacierów, win, soków. Jest środkiem naturalnym i nie wpływa na jakość... Pełen opis produktu 'BENTONIT PYLISTY 500G' »

    BENTONIT PYLISTY do klarowania napojów alkoholowych.   Bentonit pylisty używa się do klarowania nastawów cukrowych, zacierów, win, soków. Jest środkiem naturalnym i nie wpływa na jakość wina. Dokładnie oczyszcza płyn ze zbędnych osadów i zanieczyszczeń. max dozowanie 1kg/1000 litrów   PRZYGOTOWANIE: Należy wymieszać w oddzielnym pojemniku wsypując powoli intensywnie mieszając do 10 krotnej ilości wina, nastawu. Należy pozostawić do pęcznienia. Czas pęcznienia ok. 3 godziny przy użycia wina o temperaturze 50 ºC. Po procesie pęcznienia należy dodać do zbiornika z winem- intensywnie mieszając. W warunkach domowych następuje proces opadania cząstek stałych na dno zbiornika. Po wytrąceniu się osadu na dnie należy zlać wino, ściągnąć do innego zbiornika pozostawiając osad na dnie. Opakowanie 500g ± 1g
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BENTONIT PYLISTY 500G

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: GORZELNICTWO > KLAROWANIE NASTAWU > ZACIERUWysyłka: od ręki

    BENTONIT PYLISTY do klarowania napojów alkoholowych. Bentonit pylisty używa się do klarowania nastawów cukrowych, zacierów, win, soków. Jest środkiem naturalnym i nie wpływa na jakość... Pełen opis produktu 'BENTONIT PYLISTY 100G' »

    BENTONIT PYLISTY do klarowania napojów alkoholowych. Bentonit pylisty używa się do klarowania nastawów cukrowych, zacierów, win, soków. Jest środkiem naturalnym i nie wpływa na jakość wina. Dokładnie oczyszcza płyn ze zbędnych osadów i zanieczyszczeń. max dozowanie 1kg/1000 litrów PRZYGOTOWANIE: Należy wymieszać w oddzielnym pojemniku wsypując powoli intensywnie mieszając do 10 krotnej ilości wina, nastawu. Należy pozostawić do pęcznienia. Czas pęcznienia ok. 3 godziny przy użycia wina o temperaturze 50 ºC. Po procesie pęcznienia należy dodać do zbiornika z winem- intensywnie mieszając. W warunkach domowych następuje proces opadania cząstek stałych na dno zbiornika. Po wytrąceniu się osadu na dnie należy zlać wino, ściągnąć do innego zbiornika pozostawiając osad na dnie. Opakowanie 100g ± 1g
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BENTONIT PYLISTY 100G

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: GORZELNICTWO > KLAROWANIE NASTAWU > ZACIERUWysyłka: od ręki

    Bardzo wysokiej jakości bentonit –jakość i technologia niemiecka. Bentonit granulowany, wapniowo-sodowy do klarowania soków, win nastawów. Klarowanie wina środkami klarującymi jest stosowane... Pełen opis produktu 'BENTONIT GRANULOWANY 100G' »

    Bardzo wysokiej jakości bentonit –jakość i technologia niemiecka. Bentonit granulowany, wapniowo-sodowy do klarowania soków, win nastawów. Klarowanie wina środkami klarującymi jest stosowane wówczas gdy samoczynne klarowanie i filtrowanie nie odnosi efektów- wino lub nastaw pozostaje mętny.   DZIAŁANIE BENTONITU: Wpływa na stabilizację białkową w klarowaniu, w tych przypadkach gdy czysty bentonit wapniowy nie wystarcza, szczególnie w przypadkach zmętnień o charakterze białkowym. Powoduje częściową adsorbcję określonych substancji białkowych, garbników i innych substancji przeszkadzających przede wszystkim w sokach, winach i nastawach o stosunkowo wysokim pH, względnie niskiej kwasowości.   ZALETY:  Po zastosowaniu środka otrzymujemy: Bardziej stabilny produkt, lepiej zabezpieczony przed późniejszym powstawaniem osadów w sokach i napojach w czasie leżakowania w domowej piwniczce.   DAWKOWANIE: Zapobiegawczo 35-75g / 50l   SPOSÓB UŻYCIA: Wsypywać przy ciągłym, powolnym mieszaniu do 3-5 krotnej ilości wody, środek pęcznieje i opada w ciągu 3-4 godzin. Po tym czasie ewentualnie odlać nadmiar wody. Napęczniały bentonit wymieszać z nastawem, sokiem i dodać do całości. Po wyklarowaniu należy ściągnąć nastaw z nad powstałego na dnie osadu.   Opakowanie 100g ± 1g
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BENTONIT GRANULOWANY 100G

  • [LAFOOD]

    Kategoria: GORZELNICTWO > KLAROWANIE NASTAWU > ZACIERUWysyłka: od ręki

    Lafabent – Double Compact wapniowo-sodowy bentonit wysokiej jakości.   OPIS LAFABENT to granulowany bentonit wysokiej jakości na bazie wapnia i sodu, odpowiadający najwyższym wymaganiom... Pełen opis produktu 'BENTONIT LAFABENT DOUBLE COMPACT 100G' »

    Lafabent – Double Compact wapniowo-sodowy bentonit wysokiej jakości.   OPIS LAFABENT to granulowany bentonit wysokiej jakości na bazie wapnia i sodu, odpowiadający najwyższym wymaganiom technologii napojów, w szczególności sektora winiarskiego. Użycie produktu jest zgodne z  będącymi obecnie w mocy  normami dotyczącymi branży winiarskiej. Jego jakość i czystość jest monitorowana przez wyspecjalizowane laboratoria. ZASTOSOWANE W WINIARSTWIE LAFABENT gwarantuje lepsze i wydajniejsze klarowanie,  flokulację i adsorpcję, również w trudniejszych przypadkach.   Użycie LAFABENT dostarcza następujących korzyści: Bardziej jednolita granulacja, Większa zawiesistość i rozpuszczalność, Charakterystyczna, porowato- gąbczasta struktura powierzchniowa, Intensywniejsze, bardziej selektywne wchłanianie protein i kolidów, Dobre efekty klarowania, również w trudnych warunkach oraz przy wysokich wartościach pH, Precyzyjny dobór minerałów, Rozpoznawalny dzięki jasnej barwie, Bardziej dokładne i delikatniejsze oddziaływanie z napojami, Wydajniejsze klarowanie moszczu, Dokładniejsza filtracja, Doskonalsza końcowa flokulacja, Obniżona ilość osadów, Ochrona koloru, Bardzo wysoki poziom czystości, Znikoma zawartość żelaza   DOZOWANIE I SPOSÓB UŻYCIA Zaleca się zastosowanie 50-150 g/hl lub więcej, jeśli jest taka potrzeba. Dodać LAFABENT powoli do wody w ilości 3-5 razy większej od ilości użytego produktu, ciągle mieszając. Zostawić do napęcznienia na 4-6 godzin (12 godzin dla najlepszego efektu). Usunąć ewentualny nadmiar wody, następnie rozcieńczyć mieszankę LAFABENT z niewielką ilością wina, wlać otrzymany roztwór do kadzi i dobrze wymieszać aż do uzyskania jednolitej masy.   PAKOWANIE I PRZECHOWYWANIE LAFABENT jest wysoko wydajnym produktem adsorpcyjnym, który należy przechowywać z dala od wilgoci i zapachów, w miejscu suchym i odpowiednio wentylowanym. Po użyciu natychmiast hermetycznie zamknąć otwarte opakowania. Nie ponosimy odpowiedzialności za efekty nieodpowiedniego przechowywania i używania. Firma Starowar jest wyłącznym przedstawicielem w Polsce firmy Lafood - dużego koncernu enologicznego. Lafood oferuje szeroką gamę drożdży winiarskich, a także środków i dodatków winiarskich i niespotykany nigdzie indziej wybór tanin. Lafood- dwadzieścia lat doświadczenia w służbie winiarzom. Lafood jest dynamiczną firmą, która bardzo koncentruje się na badaniach i rozwoju w celu zastosowania innowacyjnej biotechnologii i specjalizacji winiarskiej. Stała i ścisła współpraca firmy z instytutami badawczymi, winiarzami i producentami wina ma na celu odpowiednio szybko reagować na nowe i coraz większe wymagania klientów. Lafood ma swoje przedstawicielstwa wszędzie tam gdzie powstają doskonale wina w Ameryce Południowej, w Chile, Argentynie, Peru, w Europie min. W Mołdawii, Ukrainie, we Włoszech i w uroczej Toskanii, która jest jednym z najważniejszych producentów wina na świecie, produkty dostępne są również w Gruzji. Wszystkie produkty są doskonałej jakości, dlatego też chcielibyśmy Państwu przybliżyć ofertę tych artykułów by były dostępne w Polsce, tak aby wszyscy zarówno w małych winnicach jak i w warunkach domowych mogli tworzyć doskonałe wina, wina starzone, wina musujące i miody pitne. Exclusive Distributor – Starowar Polska
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BENTONIT LAFABENT DOUBLE COMPACT 100G

  • [LAFOOD]

    Kategoria: GORZELNICTWO > KLAROWANIE NASTAWU > ZACIERUWysyłka: od ręki

    Lafabent – Double Compact wapniowo-sodowy bentonit wysokiej jakości.   OPIS LAFABENT to granulowany bentonit wysokiej jakości na bazie wapnia i sodu, odpowiadający najwyższym wymaganiom... Pełen opis produktu 'BENTONIT LAFABENT DOUBLE COMPACT 1000G' »

    Lafabent – Double Compact wapniowo-sodowy bentonit wysokiej jakości.   OPIS LAFABENT to granulowany bentonit wysokiej jakości na bazie wapnia i sodu, odpowiadający najwyższym wymaganiom technologii napojów, w szczególności sektora winiarskiego. Użycie produktu jest zgodne z  będącymi obecnie w mocy  normami dotyczącymi branży winiarskiej. Jego jakość i czystość jest monitorowana przez wyspecjalizowane laboratoria. ZASTOSOWANE W WINIARSTWIE LAFABENT gwarantuje lepsze i wydajniejsze klarowanie,  flokulację i adsorpcję, również w trudniejszych przypadkach.   Użycie LAFABENT dostarcza następujących korzyści: Bardziej jednolita granulacja, Większa zawiesistość i rozpuszczalność, Charakterystyczna, porowato- gąbczasta struktura powierzchniowa, Intensywniejsze, bardziej selektywne wchłanianie protein i kolidów, Dobre efekty klarowania, również w trudnych warunkach oraz przy wysokich wartościach pH, Precyzyjny dobór minerałów, Rozpoznawalny dzięki jasnej barwie, Bardziej dokładne i delikatniejsze oddziaływanie z napojami, Wydajniejsze klarowanie moszczu, Dokładniejsza filtracja, Doskonalsza końcowa flokulacja, Obniżona ilość osadów, Ochrona koloru, Bardzo wysoki poziom czystości, Znikoma zawartość żelaza   DOZOWANIE I SPOSÓB UŻYCIA Zaleca się zastosowanie 50-150 g/hl lub więcej, jeśli jest taka potrzeba. Dodać LAFABENT powoli do wody w ilości 3-5 razy większej od ilości użytego produktu, ciągle mieszając. Zostawić do napęcznienia na 4-6 godzin (12 godzin dla najlepszego efektu). Usunąć ewentualny nadmiar wody, następnie rozcieńczyć mieszankę LAFABENT z niewielką ilością wina, wlać otrzymany roztwór do kadzi i dobrze wymieszać aż do uzyskania jednolitej masy.   PAKOWANIE I PRZECHOWYWANIE LAFABENT jest wysoko wydajnym produktem adsorpcyjnym, który należy przechowywać z dala od wilgoci i zapachów, w miejscu suchym i odpowiednio wentylowanym. Po użyciu natychmiast hermetycznie zamknąć otwarte opakowania. Nie ponosimy odpowiedzialności za efekty nieodpowiedniego przechowywania i używania. Firma Starowar jest wyłącznym przedstawicielem w Polsce firmy Lafood - dużego koncernu enologicznego. Lafood oferuje szeroką gamę drożdży winiarskich, a także środków i dodatków winiarskich i niespotykany nigdzie indziej wybór tanin. Lafood- dwadzieścia lat doświadczenia w służbie winiarzom. Lafood jest dynamiczną firmą, która bardzo koncentruje się na badaniach i rozwoju w celu zastosowania innowacyjnej biotechnologii i specjalizacji winiarskiej. Stała i ścisła współpraca firmy z instytutami badawczymi, winiarzami i producentami wina ma na celu odpowiednio szybko reagować na nowe i coraz większe wymagania klientów. Lafood ma swoje przedstawicielstwa wszędzie tam gdzie powstają doskonale wina w Ameryce Południowej, w Chile, Argentynie, Peru, w Europie min. W Mołdawii, Ukrainie, we Włoszech i w uroczej Toskanii, która jest jednym z najważniejszych producentów wina na świecie, produkty dostępne są również w Gruzji. Wszystkie produkty są doskonałej jakości, dlatego też chcielibyśmy Państwu przybliżyć ofertę tych artykułów by były dostępne w Polsce, tak aby wszyscy zarówno w małych winnicach jak i w warunkach domowych mogli tworzyć doskonałe wina, wina starzone, wina musujące i miody pitne. Exclusive Distributor – Starowar Polska
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BENTONIT LAFABENT DOUBLE COMPACT 1000G

  • [ALCOTEC]

    Kategoria: GORZELNICTWO > DROŻDŻE GORZELNICZE > DROŻDŻE ALCOTECWysyłka: od ręki

    fermentacyjnych, ani korków. Nie łączymy kilku paczek do jednego dużego nastawu. Waga netto 66g   ALCOTEC VODKA STAR + Bentonit 30g Do przetestowania proponujemy Państwu środek do klarowania... Pełen opis produktu 'ALCOTEC VODKA STAR TURBO + BENTONIT 30g' »

    Alcotec Vodka Star przystosowane są do fermentacji nastawów cukrowych o mocy 14% w czasie 5-6 dni. Po destylacji otrzymujemy alkohol bez niepożądanych zapachów i posmaków o bardzo łagodnym smaku. Zawartość torebki wystarcza na 25 litrów nastawu: 6 kg cukru - 5-7dni - 14% Nastawy robione na ALCOTEC VODKA STAR dają bardzo czysty alkohol. Nawet destylacja na aparacie typu Pot Still da nam dużo lepszy alkohol, niż na innych drożdżach używanych do cukrówek. ALCOTEC VODKA STAR są odporne na wysokie temperatury. Działają bardzo dobrze w ekstremalnie wysokich temperaturach nawet w temperaturze 35°C, dlatego też jako jedne z niewielu drożdży można je łączyć w duże nastawy. Skład: Drożdże, pożywka i minerały. Nie dodajemy do nastawów żadnych innych składników. ALCOTEC VODKA STAR przystosowane są do fermentacji nastawów cukrowych o mocy 14% w czasie 5-6 dni. INSTRUKCJA STOSOWANIA: Należy rozpuścić 6 kg cukru w ciepłej wodzie, a następnie dopełnić wodą do 25 litrów. Do nastawu o temp 25-30°C dodajemy jedno opakowanie ALCOTEC VODKA STAR i energicznie mieszamy przez minimum 1 minutę. Pozostawiamy do fermentacji w temp. 22-25°C (niższa temperatura =dłuższy czas fermentacji) UWAGA: Przy stosowaniu wszystkich drożdży z serii ALCOTEC należy pamiętać, że fermentacja przebiega bardzo burzliwie, dlatego też: nie zamykamy szczelnie pokrywy w pojemniku, w którym zachodzi fermentacja. Nie stosujemy rurek fermentacyjnych, ani korków. Nie łączymy kilku paczek do jednego dużego nastawu. Waga netto 66g   ALCOTEC VODKA STAR + Bentonit 30g Do przetestowania proponujemy Państwu środek do klarowania Bentonit stosowany zarówno do nastawów cukrowych, owocowych, miodów pitnych i win. Wykorzystujemy go do klarowania przed destylacją szczególnie nastawów cukrowych. Klarujemy nastawy PO ZLANIU PŁYNU Z NAD OSADU. Po klarowaniu BENTONITEM otrzymujemy przejrzysty, klarowny płyn.   OPAKOWANIE BENTONITU 30g WYSTARCZY NA ok. 25 LITRÓW NASTAWU.   Ilość jaka jest potrzebna do wyklarowania: 25 litrowego nastawu to 25-30 g. 100 litrów w zależności od potrzeb od 30-150 g.   W naszej ofercie mamy także inne środki klarujące taki jak: BENTONIT niemiecki TURBO KLAR Wszystkie produkty sprzedajemy z długim terminem ważności.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o ALCOTEC VODKA STAR TURBO + BENTONIT 30g

  • [TURBO STAR]

    Kategoria: GORZELNICTWO > DROŻDŻE GORZELNICZE > DROŻDŻE TURBO STARWysyłka: od ręki

    otrzymasz od nas BENTONIT GRANULOWANY 30g. Najlepszego na rynku, naturalnego środka do klarowania! Po zakończonej fermentacji stosujemy BENTONIT, w celu szybkiego wyklarowania nastawu.... Pełen opis produktu 'TURBO STAR 8 + BENTONIT' »

    Drożdże gorzelnicze TURBO STAR 8 to wysokiej jakości drożdże gorzelnicze, które świetnie sprawdzą się do fermentacji nastawów cukrowych. Fermentacja przy użyciu drożdży TURBO STAR 8 jest burzliwa, szybka oraz pewna. Dzięki temu, że te drożdże posiadają wysokiej jakości szczep, osiągniesz na nich rewelacyjny trunek, delikatny w smaku i zapachu. Drożdże gorzelnicze TURBO STAR 8 posiadają w składzie pożywkę, witaminy i mikroelementy. Nic więcej nie musisz dodawać.   SKŁAD: Mieszanka silnych i szybkich szczepów drożdży, pożywka, witaminy i mikroelementy   Zawartość torebki wystarcza na 25 litrów nastawu: 8 kg cukru   ->   5-6 dni   ->  20% INSTRUKCJA STOSOWANIA: Należy rozpuścić 8 kg cukru w ciepłej wodzie, a następnie dopełnić wodą do 25 litrów. Do nastawu o temp 25-30°C dodajemy jedno opakowanie TURBO STAR 8 i energicznie mieszamy przez minimum 1 minutę. Pozostawiamy do fermentacji w temp.22-25°C (niższa temperatura =dłuższy czas fermentacji) Uwaga !!! Przy stosowaniu wszystkich drożdży z serii TURBO STAR należy pamiętać, że fermentacja przebiega bardzo burzliwie, dlatego też: nie zamykamy szczelnie pokrywy w pojemniku, w którym zachodzi fermentacja. nie stosujemy  rurek fermentacyjnych, ani korków. nie łączymy kilku paczek do jednego dużego nastawu. Drożdże gorzelniane TURBO STAR 8 są to doskonałe drożdże do szybkiej i pewnej fermentacji nastawów cukrowych do 20%.   Przy zakupie tych drożdży otrzymasz od nas BENTONIT GRANULOWANY 30g. Najlepszego na rynku, naturalnego środka do klarowania! Po zakończonej fermentacji stosujemy BENTONIT, w celu szybkiego wyklarowania nastawu. Bentonit stosowany zarówno do nastawów cukrowych, owocowych, miodów pitnych i win. Wykorzystujemy go do klarowania przed destylacją szczególnie nastawów cukrowych. Klarujemy nastawy PO ZLANIU PŁYNU Z NAD OSADU. Po klarowaniu BENTONITEM  otrzymujemy przejrzysty, klarowny płyn.   1 opakowanie Bentonitu wystarcza na wyklarowanie 25 litrów nastawu.   INSTRUKCJA STOSOWANIA: Bentonit stosujemy po zakończeniu fermentacji nastawu, wina, zacieru. Przed użyciem bentonit należy wymieszać z wodą. Wsypywać przy ciągłym, powolnym mieszaniu do 5 krotnej ilości wody (stosunek bentonitu do wody 1:5). Środek będzie pęcznieć i opadać na dno w ciągu 3-4 godzin. Po tym czasie należy odlać nadmiar wody, a napęczniały bentonit dokładnie wymieszać z nastawem, winem, zacierem. Klarowanie trwa od 3-4 dni. Po wyklarowaniu należy ściągnąć płyn z nad powstałego na dnie osadu.   DAWKOWANIE: 25 litrów nastawu - 25-30 g. 100 litrów w zależności od potrzeb od 30-150 g. Waga netto drożdży 145g    Waga netto: BENTONIT 30g                              Wszystkie produkty sprzedajemy z długim terminem ważności.   Wszystkich koneserów zapraszamy do zapoznania się z produktami najwyższej klasy i w nowej formule.  W skład serii TURBO STAR wchodzi:     TURBO STAR 3     TURBO STAR VODKA     TURBO STAR 24     TURBO STAR 48        TURBO STAR 8     TURBO STAR 6     WĘGIEL AKTYWNY TURBO STAR 1,7L 0,4-1,4     FILTR WĘGLOWY TURBO STAR   W naszej ofercie mamy także inne środki klarujące taki jak: BENTONIT GRANULOWANY TURBO KLAR 24H (Turbo Star Turbo Klar, Maxx Klar, Alcotec Klar, Professional Big Klar)
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o TURBO STAR 8 + BENTONIT

  • [TURBO STAR]

    Kategoria: GORZELNICTWO > DROŻDŻE GORZELNICZE > DROŻDŻE TURBO STAR

    TURBO STAR 48 są to doskonałe drożdże do szybkiej i pewnej fermentacji nastawów cukrowych do 17%.   Przy zakupie tych drożdży otrzymasz od nas BENTONIT GRANULOWANY 30g. Najlepszego na rynku,... Pełen opis produktu 'TURBO STAR 48 + BENTONIT 30G' »

    Drożdże gorzelnicze TURBO STAR 48 to wysokiej jakości drożdże gorzelnicze, które świetnie sprawdzą się do fermentacji nastawów cukrowych. Fermentacja przy użyciu drożdży TURBO STAR 48 jest burzliwa, szybka oraz pewna. Dzięki temu, że te drożdże posiadają wysokiej jakości szczep, osiągniesz na nich rewelacyjny trunek, delikatny w smaku i zapachu. Drożdże gorzelnicze TURBO STAR 48 posiadają w składzie pożywkę, witaminy i mikroelementy. Nic więcej nie musisz dodawać.   SKŁAD: Mieszanka silnych i szybkich szczepów drożdży, pożywka, witaminy i mikroelementy   Zawartość torebki wystarcza na 25 litrów nastawu: 5 kg cukru   ->   2 dni   ->  13% 6 kg cukru   ->   3 dni   ->  15% 7 kg cukru   ->   5 dni   ->  17% również można: 8 kg cukru   ->   6-7 dni   ->  20% INSTRUKCJA STOSOWANIA: Należy rozpuścić 5 ,6 lub 7kg cukru w ciepłej wodzie, a następnie dopełnić wodą do 25 litrów. Do nastawu o temp 25-30°C dodajemy jedno opakowanie TURBO STAR 48 i energicznie mieszamy przez minimum 1 minutę. Pozostawiamy do fermentacji w temp.22-25°C (niższa temperatura =dłuższy czas fermentacji) Uwaga !!! Przy stosowaniu wszystkich drożdży z serii TURBO STAR należy pamiętać, że fermentacja przebiega bardzo burzliwie, dlatego też: nie zamykamy szczelnie pokrywy w pojemniku, w którym zachodzi fermentacja. nie stosujemy  rurek fermentacyjnych, ani korków. nie łączymy kilku paczek do jednego dużego nastawu. Drożdże gorzelniane TURBO STAR 48 są to doskonałe drożdże do szybkiej i pewnej fermentacji nastawów cukrowych do 17%.   Przy zakupie tych drożdży otrzymasz od nas BENTONIT GRANULOWANY 30g. Najlepszego na rynku, naturalnego środka do klarowania! Po zakończonej fermentacji stosujemy BENTONIT, w celu szybkiego wyklarowania nastawu. Bentonit stosowany zarówno do nastawów cukrowych, owocowych, miodów pitnych i win. Wykorzystujemy go do klarowania przed destylacją szczególnie nastawów cukrowych. Klarujemy nastawy PO ZLANIU PŁYNU Z NAD OSADU. Po klarowaniu BENTONITEM  otrzymujemy przejrzysty, klarowny płyn.   1 opakowanie Bentonitu wystarcza na wyklarowanie 25 litrów nastawu.   INSTRUKCJA STOSOWANIA: Bentonit stosujemy po zakończeniu fermentacji nastawu, wina, zacieru. Przed użyciem bentonit należy wymieszać z wodą. Wsypywać przy ciągłym, powolnym mieszaniu do 5 krotnej ilości wody (stosunek bentonitu do wody 1:5). Środek będzie pęcznieć i opadać na dno w ciągu 3-4 godzin. Po tym czasie należy odlać nadmiar wody, a napęczniały bentonit dokładnie wymieszać z nastawem, winem, zacierem. Klarowanie trwa od 3-4 dni. Po wyklarowaniu należy ściągnąć płyn z nad powstałego na dnie osadu.   DAWKOWANIE: 25 litrów nastawu - 25-30 g. 100 litrów w zależności od potrzeb od 30-150 g. Waga netto drożdży 140g    Waga netto: BENTONIT 30g                              Wszystkie produkty sprzedajemy z długim terminem ważności.   Wszystkich koneserów zapraszamy do zapoznania się z produktami najwyższej klasy i w nowej formule.  W skład serii TURBO STAR wchodzi:     TURBO STAR 3     TURBO STAR VODKA     TURBO STAR 24     TURBO STAR 48        TURBO STAR 8     TURBO STAR 6     WĘGIEL AKTYWNY TURBO STAR 1,7L 0,4-1,4     FILTR WĘGLOWY TURBO STAR   W naszej ofercie mamy także inne środki klarujące taki jak: BENTONIT GRANULOWANY TURBO KLAR 24H (Turbo Star Turbo Klar, Maxx Klar, Alcotec Klar, Professional Big Klar)
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o TURBO STAR 48 + BENTONIT 30G

  • [ALCOTEC]

    Kategoria: GORZELNICTWO > DROŻDŻE GORZELNICZE > DROŻDŻE ALCOTECWysyłka: od ręki

    kg cukru + 1 paczka drożdży 80 litrów wody + 24 kg cukru + 2 paczki drożdży Otrzymujemy nastaw 14% po 7 dniach ALCOTEC TURBO PURE 48 + bentonit - środek do klarowania Do przetestowania prop... Pełen opis produktu 'ALCOTEC 48 TURBO PURE + BENTONIT 30g' »

    Drożdże gorzelniane ALCOTEC 48 TURBO PURE do nastawów cukrowych czyli tradycyjnych cukrówek. Super szybkie i mocne drożdże, jak każde drożdże typu 48 TURBO PURE dają czyste nastawy nawet o mocy do 20%. z 6 kg cukru po 2 dniach otrzymamy nastaw o mocy 14% z 8 kg cukru po 5 dniach otrzymamy nastaw o mocy 20%   Po destylacji otrzymujemy alkohol o bardzo łagodnym smaku bez niepożądanych zapachów i posmaków. W składzie drożdży jest już pożywka, niezbędne do fermentacji witaminy i mikroelementy. Nie dodajemy do nastawów innych składników (np.pożywek)   INSTRUKCJA: 6 lub 8 kg cukru rozpuszczamy w 22 litrach gorącej wody, po opadnięciu temperatury do ok. 30°C dodajemy paczkę drożdży ALCOTEC TURBO PURE bezpośrednio do nastawu . intensywnie mieszamy prze minutę (natleniamy nastaw)   OPTYMALNA temperatura pracy drożdży to ok. 25°C czas fermentacji 14% nastawu w temperaturze 25°C - 2 dni czas fermentacji 20% nastawu w temperaturze 25°C - 5 dni UWAGA: nie zakrywamy szczelnie pojemników fermentacyjnych (burzliwa fermentacja) nie stosujemy rurek fermentacyjnych   Alcotec 24 i 48 można stosować w większych nastawach, dodajemy podwójną ilość wody i cukru na jedną paczkę drożdży 40 litrów wody + 12 kg cukru + 1 paczka drożdży 80 litrów wody + 24 kg cukru + 2 paczki drożdży Otrzymujemy nastaw 14% po 7 dniach ALCOTEC TURBO PURE 48 + bentonit - środek do klarowania Do przetestowania proponujemy Państwu środek do klarowania. Bentonit stosowany zarówno do nastawów cukrowych, owocowych, miodów pitnych i win. Wykorzystujemy go do klarowania przed destylacją szczególnie nastawów cukrowych. Klarujemy nastawy PO ZLANIU PŁYNU Z NAD OSADU. Po klarowaniu BENTONITEM  otrzymujemy przejrzysty, klarowny płyn. OPAKOWANIE BENTONITU 30g WYSTARCZY NA ok. 25 LITRÓW NASTAWU. Ilość jaka jest potrzebna do wyklarowania: 25 litrowego nastawu to 25-30 g. 100 litrów w zależności od potrzeb od 30-150 g. W naszej ofercie mamy także inne środki klarujące taki jak: BENTONIT TURBO KLAR 24 godzinne  Wszystkie produkty  sprzedajemy z długim terminem ważności.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o ALCOTEC 48 TURBO PURE + BENTONIT 30g

  • [ALCOTEC]

    Kategoria: GORZELNICTWO > DROŻDŻE GORZELNICZE > DROŻDŻE ALCOTECWysyłka: od ręki

    .   Pojemników fermentacyjnych podczas fermentacji przy użyciu tych drożdży nie zamykamy szczelnie i nie stosujemy rurki fermentacyjnej.    Zawartość torebki 205g   ALCOTEC 24 Turbo Pure + Bentonit ... Pełen opis produktu 'ALCOTEC 24 TURBO PURE + BENTONIT 30g' »

    Drożdże gorzelnicze ALCOTEC 24 dają bardzo czysty i mocny nastaw o mocy do 14% w ciągu 24 godzin. Super szybkie i mocne drożdże. Po destylacji otrzymujemy alkohol bez niepożądanych zapachów i posmaków o bardzo łagodnym smaku.   W składzie drożdży już są pożywka i minerały. Nie dodajemy do nastawów żadnych innych składników. ALCOTEC 24 TURBO PURE przystosowane są do fermentacji nastawów cukrowych o mocy 14% w czasie 24 godzin. INSTRUKCJA stosowania: Żeby otrzymać 14% nastaw rozpuszczamy w 22 litrach gorącej wody 6kg cukru. Jak temperatura nastawu opadnie do 30° C dodajemy paczkę drożdży Alcotec 24 turbo pure i przez minutę bardzo intensywnie   mieszamy, żeby podczas mieszania natlenić nastaw. Drożdżom na początku fermentacji potrzebny jest tlen rozpuszczony w cieczy.    Optymalna temperatura pracy drożdży to 25°C Czas fermentacji nastawu w temperaturze 25°C to 24 godziny . Należy pamiętać, że na tego rodzaju drożdżach: Robimy tylko pojedyncze porcje – jedna paczka drożdży na jeden nastaw.   Pojemników fermentacyjnych podczas fermentacji przy użyciu tych drożdży nie zamykamy szczelnie i nie stosujemy rurki fermentacyjnej.    Zawartość torebki 205g   ALCOTEC 24 Turbo Pure + Bentonit  30g Do przetestowania proponujemy Państwu środek do klarowania Bentonit stosowany zarówno do nastawów cukrowych, owocowych, miodów pitnych i win. Wykorzystujemy go do klarowania przed destylacją szczególnie nastawów cukrowych. Klarujemy nastawy PO ZLANIU PŁYNU Z NAD OSADU. Po klarowaniu BENTONITEM  otrzymujemy przejrzysty, klarowny płyn. OPAKOWANIE BENTONITU 30g WYSTARCZY NA ok. 25 LITRÓW NASTAWU. Ilość jaka jest potrzebna do wyklarowania: 25 litrowego nastawu to 25-30 g. 100 litrów w zależności od potrzeb od 30-150 g. W naszej ofercie mamy także inne środki klarujące taki jak: BENTONIT niemiecki TURBO KLAR   Drożdże ALCOTEC 24 i ALCOTEC 48 można stosować w większych nastawach. Dodajemy podwójną ilość cukru i podwójną ilość wody na jedną paczkę np. 40 litrów wody 12 kg cukru 80 litrów wody i 24 kg cukru na dwie paczki drożdży. Otrzymujemy nastaw 14% po ok. tygodniu czasu. Wszystkie produkty  sprzedajemy z długim terminem ważności.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o ALCOTEC 24 TURBO PURE + BENTONIT 30g

  • [LaFood]

    Kategoria: KLAROWANIE, środki klarujaceWysyłka: od ręki

    Lafabent – Double Compact wapniowo-sodowy bentonit wysokiej jakości.   OPIS LAFABENT to granulowany bentonit wysokiej jakości na bazie wapnia i sodu, odpowiadający najwyższym wymaganiom... Pełen opis produktu 'BENTONIT LAFABENT DOUBLE COMPACT 100G' »

    Lafabent – Double Compact wapniowo-sodowy bentonit wysokiej jakości.   OPIS LAFABENT to granulowany bentonit wysokiej jakości na bazie wapnia i sodu, odpowiadający najwyższym wymaganiom technologii napojów, w szczególności sektora winiarskiego. Użycie produktu jest zgodne z  będącymi obecnie w mocy  normami dotyczącymi branży winiarskiej. Jego jakość i czystość jest monitorowana przez wyspecjalizowane laboratoria. ZASTOSOWANE W WINIARSTWIE LAFABENT gwarantuje lepsze i wydajniejsze klarowanie,  flokulację i adsorpcję, również w trudniejszych przypadkach.   Użycie LAFABENT dostarcza następujących korzyści: Bardziej jednolita granulacja, Większa zawiesistość i rozpuszczalność, Charakterystyczna, porowato- gąbczasta struktura powierzchniowa, Intensywniejsze, bardziej selektywne wchłanianie protein i kolidów, Dobre efekty klarowania, również w trudnych warunkach oraz przy wysokich wartościach pH, Precyzyjny dobór minerałów, Rozpoznawalny dzięki jasnej barwie, Bardziej dokładne i delikatniejsze oddziaływanie z napojami, Wydajniejsze klarowanie moszczu, Dokładniejsza filtracja, Doskonalsza końcowa flokulacja, Obniżona ilość osadów, Ochrona koloru, Bardzo wysoki poziom czystości, Znikoma zawartość żelaza   DOZOWANIE I SPOSÓB UŻYCIA Zaleca się zastosowanie 50-150 g/hl lub więcej, jeśli jest taka potrzeba. Dodać LAFABENT powoli do wody w ilości 3-5 razy większej od ilości użytego produktu, ciągle mieszając. Zostawić do napęcznienia na 4-6 godzin (12 godzin dla najlepszego efektu). Usunąć ewentualny nadmiar wody, następnie rozcieńczyć mieszankę LAFABENT z niewielką ilością wina, wlać otrzymany roztwór do kadzi i dobrze wymieszać aż do uzyskania jednolitej masy.   PAKOWANIE I PRZECHOWYWANIE LAFABENT jest wysoko wydajnym produktem adsorpcyjnym, który należy przechowywać z dala od wilgoci i zapachów, w miejscu suchym i odpowiednio wentylowanym. Po użyciu natychmiast hermetycznie zamknąć otwarte opakowania. Nie ponosimy odpowiedzialności za efekty nieodpowiedniego przechowywania i używania. Firma Starowar jest wyłącznym przedstawicielem w Polsce firmy Lafood - dużego koncernu enologicznego. Lafood oferuje szeroką gamę drożdży winiarskich, a także środków i dodatków winiarskich i niespotykany nigdzie indziej wybór tanin. Lafood- dwadzieścia lat doświadczenia w służbie winiarzom. Lafood jest dynamiczną firmą, która bardzo koncentruje się na badaniach i rozwoju w celu zastosowania innowacyjnej biotechnologii i specjalizacji winiarskiej. Stała i ścisła współpraca firmy z instytutami badawczymi, winiarzami i producentami wina ma na celu odpowiednio szybko reagować na nowe i coraz większe wymagania klientów. Lafood ma swoje przedstawicielstwa wszędzie tam gdzie powstają doskonale wina w Ameryce Południowej, w Chile, Argentynie, Peru, w Europie min. W Mołdawii, Ukrainie, we Włoszech i w uroczej Toskanii, która jest jednym z najważniejszych producentów wina na świecie, produkty dostępne są również w Gruzji. Wszystkie produkty są doskonałej jakości, dlatego też chcielibyśmy Państwu przybliżyć ofertę tych artykułów by były dostępne w Polsce, tak aby wszyscy zarówno w małych winnicach jak i w warunkach domowych mogli tworzyć doskonałe wina, wina starzone, wina musujące i miody pitne. Exclusive Distributor – Starowar Polska
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BENTONIT LAFABENT DOUBLE COMPACT 100G

  • [LaFood]

    Kategoria: KLAROWANIE, środki klarujaceWysyłka: od ręki

    Lafabent – Double Compact wapniowo-sodowy bentonit wysokiej jakości.   OPIS LAFABENT to granulowany bentonit wysokiej jakości na bazie wapnia i sodu, odpowiadający najwyższym wymaganiom... Pełen opis produktu 'BENTONIT LAFABENT DOUBLE COMPACT 1000G' »

    Lafabent – Double Compact wapniowo-sodowy bentonit wysokiej jakości.   OPIS LAFABENT to granulowany bentonit wysokiej jakości na bazie wapnia i sodu, odpowiadający najwyższym wymaganiom technologii napojów, w szczególności sektora winiarskiego. Użycie produktu jest zgodne z  będącymi obecnie w mocy  normami dotyczącymi branży winiarskiej. Jego jakość i czystość jest monitorowana przez wyspecjalizowane laboratoria. ZASTOSOWANE W WINIARSTWIE LAFABENT gwarantuje lepsze i wydajniejsze klarowanie,  flokulację i adsorpcję, również w trudniejszych przypadkach.   Użycie LAFABENT dostarcza następujących korzyści: Bardziej jednolita granulacja, Większa zawiesistość i rozpuszczalność, Charakterystyczna, porowato- gąbczasta struktura powierzchniowa, Intensywniejsze, bardziej selektywne wchłanianie protein i kolidów, Dobre efekty klarowania, również w trudnych warunkach oraz przy wysokich wartościach pH, Precyzyjny dobór minerałów, Rozpoznawalny dzięki jasnej barwie, Bardziej dokładne i delikatniejsze oddziaływanie z napojami, Wydajniejsze klarowanie moszczu, Dokładniejsza filtracja, Doskonalsza końcowa flokulacja, Obniżona ilość osadów, Ochrona koloru, Bardzo wysoki poziom czystości, Znikoma zawartość żelaza   DOZOWANIE I SPOSÓB UŻYCIA Zaleca się zastosowanie 50-150 g/hl lub więcej, jeśli jest taka potrzeba. Dodać LAFABENT powoli do wody w ilości 3-5 razy większej od ilości użytego produktu, ciągle mieszając. Zostawić do napęcznienia na 4-6 godzin (12 godzin dla najlepszego efektu). Usunąć ewentualny nadmiar wody, następnie rozcieńczyć mieszankę LAFABENT z niewielką ilością wina, wlać otrzymany roztwór do kadzi i dobrze wymieszać aż do uzyskania jednolitej masy.   PAKOWANIE I PRZECHOWYWANIE LAFABENT jest wysoko wydajnym produktem adsorpcyjnym, który należy przechowywać z dala od wilgoci i zapachów, w miejscu suchym i odpowiednio wentylowanym. Po użyciu natychmiast hermetycznie zamknąć otwarte opakowania. Nie ponosimy odpowiedzialności za efekty nieodpowiedniego przechowywania i używania. Firma Starowar jest wyłącznym przedstawicielem w Polsce firmy Lafood - dużego koncernu enologicznego. Lafood oferuje szeroką gamę drożdży winiarskich, a także środków i dodatków winiarskich i niespotykany nigdzie indziej wybór tanin. Lafood- dwadzieścia lat doświadczenia w służbie winiarzom. Lafood jest dynamiczną firmą, która bardzo koncentruje się na badaniach i rozwoju w celu zastosowania innowacyjnej biotechnologii i specjalizacji winiarskiej. Stała i ścisła współpraca firmy z instytutami badawczymi, winiarzami i producentami wina ma na celu odpowiednio szybko reagować na nowe i coraz większe wymagania klientów. Lafood ma swoje przedstawicielstwa wszędzie tam gdzie powstają doskonale wina w Ameryce Południowej, w Chile, Argentynie, Peru, w Europie min. W Mołdawii, Ukrainie, we Włoszech i w uroczej Toskanii, która jest jednym z najważniejszych producentów wina na świecie, produkty dostępne są również w Gruzji. Wszystkie produkty są doskonałej jakości, dlatego też chcielibyśmy Państwu przybliżyć ofertę tych artykułów by były dostępne w Polsce, tak aby wszyscy zarówno w małych winnicach jak i w warunkach domowych mogli tworzyć doskonałe wina, wina starzone, wina musujące i miody pitne. Exclusive Distributor – Starowar Polska
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BENTONIT LAFABENT DOUBLE COMPACT 1000G

  • []

    Kategoria: Wino domowe > KlarowanieWysyłka: do 3 dni

    Sodowo - wapniowy Bentonit, przygotowany przez niemiecką firmą ERBSLOH w opatentowanej technologii PORE-TEC, przeznaczony do klarowania napojów alkoholowych, nawet tych najbardziej problematy... Pełen opis produktu 'NaCalit Pore-Tec Bentonit 15g' »

    Sodowo - wapniowy Bentonit, przygotowany przez niemiecką firmą ERBSLOH w opatentowanej technologii PORE-TEC, przeznaczony do klarowania napojów alkoholowych, nawet tych najbardziej problematycznych. Dzięki swojej gąbczasto-porowatej strukturze, ma dużo większe możliwości klarowania napojów niż tradycyjny bentonit. Dawkowanie: 15g na 25l nastawu, w bardzo trudnych przypadkach, dawkę można podwoić. Sposób użycia: odpowiednią dawkę preparatu należy rozmieszać w czystej wodzie w proporcji 1 do 4 (na 1 łyżeczkę środka - 4 łyżeczki wody). Tak przygotowaną zawiesinę, należy pozostawić w szklance do napęcznienia na minimum 4-6 godzin (najlepiej pozostawić na 12 godzin). Po tym czasie bentonit powinien osadzić się na dnie szklanki, nadmiar wody (powyżej bentonitu) należy delikatnie odlać. Następnie do tak przygotowanego preparatu dolewamy płynu który chcemy poddać klarowaniu i dokładnie mieszamy, na koniec dolewamy do całości nastawu, dokładnie mieszamy i odstawiamy do sklarowania.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o NaCalit Pore-Tec Bentonit 15g

  • [LaFood]

    Kategoria: KLAROWANIE, środki klarujaceWysyłka: od ręki

    Lafabent – Double Compact wapniowo-sodowy bentonit wysokiej jakości.   OPIS LAFABENT to granulowany bentonit wysokiej jakości na bazie wapnia i sodu, odpowiadający najwyższym wymaganiom... Pełen opis produktu 'BENTONIT LAFABENT DOUBLE COMPACT 500G' »

    Lafabent – Double Compact wapniowo-sodowy bentonit wysokiej jakości.   OPIS LAFABENT to granulowany bentonit wysokiej jakości na bazie wapnia i sodu, odpowiadający najwyższym wymaganiom technologii napojów, w szczególności sektora winiarskiego. Użycie produktu jest zgodne z  będącymi obecnie w mocy  normami dotyczącymi branży winiarskiej. Jego jakość i czystość jest monitorowana przez wyspecjalizowane laboratoria. ZASTOSOWANE W WINIARSTWIE LAFABENT gwarantuje lepsze i wydajniejsze klarowanie,  flokulację i adsorpcję, również w trudniejszych przypadkach.   Użycie LAFABENT dostarcza następujących korzyści: Bardziej jednolita granulacja, Większa zawiesistość i rozpuszczalność, Charakterystyczna, porowato- gąbczasta struktura powierzchniowa, Intensywniejsze, bardziej selektywne wchłanianie protein i kolidów, Dobre efekty klarowania, również w trudnych warunkach oraz przy wysokich wartościach pH, Precyzyjny dobór minerałów, Rozpoznawalny dzięki jasnej barwie, Bardziej dokładne i delikatniejsze oddziaływanie z napojami, Wydajniejsze klarowanie moszczu, Dokładniejsza filtracja, Doskonalsza końcowa flokulacja, Obniżona ilość osadów, Ochrona koloru, Bardzo wysoki poziom czystości, Znikoma zawartość żelaza   DOZOWANIE I SPOSÓB UŻYCIA Zaleca się zastosowanie 50-150 g/hl lub więcej, jeśli jest taka potrzeba. Dodać LAFABENT powoli do wody w ilości 3-5 razy większej od ilości użytego produktu, ciągle mieszając. Zostawić do napęcznienia na 4-6 godzin (12 godzin dla najlepszego efektu). Usunąć ewentualny nadmiar wody, następnie rozcieńczyć mieszankę LAFABENT z niewielką ilością wina, wlać otrzymany roztwór do kadzi i dobrze wymieszać aż do uzyskania jednolitej masy.   PAKOWANIE I PRZECHOWYWANIE LAFABENT jest wysoko wydajnym produktem adsorpcyjnym, który należy przechowywać z dala od wilgoci i zapachów, w miejscu suchym i odpowiednio wentylowanym. Po użyciu natychmiast hermetycznie zamknąć otwarte opakowania. Nie ponosimy odpowiedzialności za efekty nieodpowiedniego przechowywania i używania. Firma Starowar jest wyłącznym przedstawicielem w Polsce firmy Lafood - dużego koncernu enologicznego. Lafood oferuje szeroką gamę drożdży winiarskich, a także środków i dodatków winiarskich i niespotykany nigdzie indziej wybór tanin. Lafood- dwadzieścia lat doświadczenia w służbie winiarzom. Lafood jest dynamiczną firmą, która bardzo koncentruje się na badaniach i rozwoju w celu zastosowania innowacyjnej biotechnologii i specjalizacji winiarskiej. Stała i ścisła współpraca firmy z instytutami badawczymi, winiarzami i producentami wina ma na celu odpowiednio szybko reagować na nowe i coraz większe wymagania klientów. Lafood ma swoje przedstawicielstwa wszędzie tam gdzie powstają doskonale wina w Ameryce Południowej, w Chile, Argentynie, Peru, w Europie min. W Mołdawii, Ukrainie, we Włoszech i w uroczej Toskanii, która jest jednym z najważniejszych producentów wina na świecie, produkty dostępne są również w Gruzji. Wszystkie produkty są doskonałej jakości, dlatego też chcielibyśmy Państwu przybliżyć ofertę tych artykułów by były dostępne w Polsce, tak aby wszyscy zarówno w małych winnicach jak i w warunkach domowych mogli tworzyć doskonałe wina, wina starzone, wina musujące i miody pitne. Exclusive Distributor – Starowar Polska
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BENTONIT LAFABENT DOUBLE COMPACT 500G

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: KLAROWANIE, środki klarujaceWysyłka: od ręki

    BENTONIT PYLISTY do klarowania napojów alkoholowych. Bentonit pylisty używa się do klarowania nastawów cukrowych, zacierów, win, soków. Jest środkiem naturalnym i nie wpływa na jakość... Pełen opis produktu 'BENTONIT PYLISTY 100G' »

    BENTONIT PYLISTY do klarowania napojów alkoholowych. Bentonit pylisty używa się do klarowania nastawów cukrowych, zacierów, win, soków. Jest środkiem naturalnym i nie wpływa na jakość wina. Dokładnie oczyszcza płyn ze zbędnych osadów i zanieczyszczeń. max dozowanie 1kg/1000 litrów PRZYGOTOWANIE: Należy wymieszać w oddzielnym pojemniku wsypując powoli intensywnie mieszając do 10 krotnej ilości wina, nastawu. Należy pozostawić do pęcznienia. Czas pęcznienia ok. 3 godziny przy użycia wina o temperaturze 50 ºC. Po procesie pęcznienia należy dodać do zbiornika z winem- intensywnie mieszając. W warunkach domowych następuje proces opadania cząstek stałych na dno zbiornika. Po wytrąceniu się osadu na dnie należy zlać wino, ściągnąć do innego zbiornika pozostawiając osad na dnie. Opakowanie 100g ± 1g
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BENTONIT PYLISTY 100G

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: KLAROWANIE, środki klarujaceWysyłka: od ręki

    BENTONIT PYLISTY do klarowania napojów alkoholowych.   Bentonit pylisty używa się do klarowania nastawów cukrowych, zacierów, win, soków. Jest środkiem naturalnym i nie wpływa na jakość... Pełen opis produktu 'BENTONIT PYLISTY 500G' »

    BENTONIT PYLISTY do klarowania napojów alkoholowych.   Bentonit pylisty używa się do klarowania nastawów cukrowych, zacierów, win, soków. Jest środkiem naturalnym i nie wpływa na jakość wina. Dokładnie oczyszcza płyn ze zbędnych osadów i zanieczyszczeń. max dozowanie 1kg/1000 litrów   PRZYGOTOWANIE: Należy wymieszać w oddzielnym pojemniku wsypując powoli intensywnie mieszając do 10 krotnej ilości wina, nastawu. Należy pozostawić do pęcznienia. Czas pęcznienia ok. 3 godziny przy użycia wina o temperaturze 50 ºC. Po procesie pęcznienia należy dodać do zbiornika z winem- intensywnie mieszając. W warunkach domowych następuje proces opadania cząstek stałych na dno zbiornika. Po wytrąceniu się osadu na dnie należy zlać wino, ściągnąć do innego zbiornika pozostawiając osad na dnie. Opakowanie 500g ± 1g
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BENTONIT PYLISTY 500G

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: KLAROWANIE, środki klarujaceWysyłka: od ręki

    Bardzo wysokiej jakości bentonit –jakość i technologia niemiecka. Bentonit granulowany, wapniowo-sodowy do klarowania soków, win nastawów. Klarowanie wina środkami klarującymi jest stosowane... Pełen opis produktu 'BENTONIT GRANULOWANY 100G' »

    Bardzo wysokiej jakości bentonit –jakość i technologia niemiecka. Bentonit granulowany, wapniowo-sodowy do klarowania soków, win nastawów. Klarowanie wina środkami klarującymi jest stosowane wówczas gdy samoczynne klarowanie i filtrowanie nie odnosi efektów- wino lub nastaw pozostaje mętny.   DZIAŁANIE BENTONITU: Wpływa na stabilizację białkową w klarowaniu, w tych przypadkach gdy czysty bentonit wapniowy nie wystarcza, szczególnie w przypadkach zmętnień o charakterze białkowym. Powoduje częściową adsorbcję określonych substancji białkowych, garbników i innych substancji przeszkadzających przede wszystkim w sokach, winach i nastawach o stosunkowo wysokim pH, względnie niskiej kwasowości.   ZALETY:  Po zastosowaniu środka otrzymujemy: Bardziej stabilny produkt, lepiej zabezpieczony przed późniejszym powstawaniem osadów w sokach i napojach w czasie leżakowania w domowej piwniczce.   DAWKOWANIE: Zapobiegawczo 35-75g / 50l   SPOSÓB UŻYCIA: Wsypywać przy ciągłym, powolnym mieszaniu do 3-5 krotnej ilości wody, środek pęcznieje i opada w ciągu 3-4 godzin. Po tym czasie ewentualnie odlać nadmiar wody. Napęczniały bentonit wymieszać z nastawem, sokiem i dodać do całości. Po wyklarowaniu należy ściągnąć nastaw z nad powstałego na dnie osadu.   Opakowanie 100g ± 1g
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BENTONIT GRANULOWANY 100G


Drożdże Turbo

Sprzęt i akcesoria dla koneserów nalewek
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 10.02.2016
importer starowar, producent, perfect essence, professional, prestige, starowar, turbo star, alcotec, lafood, coopers
Produkty w ofercie: 1736
Promocje: 5
Wysyłka do 3 dni: 609
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Destylacja.com

Akcesoria do domowego wyrobu alkoholu, nalewek i wina.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 30.07.2010
importer starowar, producent, perfect essence, prestige, professional, starowar, turbo star, alcotec, zdrowa kaloria, maxx turbo
Produkty w ofercie: 1886
Promocje: 100
Wysyłka do 3 dni: 1858
Opinie pozytywne: 5
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Bolw.pl

Sprzęt oraz odzież wędkarska.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.03.2014
jaxon, konger, mikado, dragon, expert, spro, gamakatsu, sensas, lorpio, fiume
Produkty w ofercie: 17396
Promocje: 721
Wysyłka do 3 dni: 8317
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

BACHUS

Akcesoria do wyrobu domowych alkoholi
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 02.12.2014
strands, biowin, gozdawa, dary natury, spiritferm, wytwórnia ekstraktów słodowych, arobois, coobra, omac, speidel
Produkty w ofercie: 554
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 548
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

SpiritFerm

Artykuły do domowego wyrobu alkoholi.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 15.12.2011
zaprawki do alkoholu esencje do wódki strands, coobra akcesoria alkoholowe, słody viking malt, akcesoria gorzelnicze spiritferm, słody weyermann, metalowe reklamy, tin sign, kilner jars, mangrove jack's, dary natury, bańki stalowe na alkohol
Produkty w ofercie: 1412
Promocje: 25
Wysyłka do 3 dni: 1410
Opinie pozytywne: 12
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0