[ZDROWO NAMIESZANE]
Kategoria: ZDROWA Å»YWNOÅÄ > Do pieczenia > Mieszanki do pieczeniaWysyłka: od ręki
uszcz: 18 g, w tym kwasy tluszczowe nasycone: 2,3 g,
WÃÂglowodany: 34 g, w tym cukry: 9,4 gBÃ
Âonnik: 1,9 g,
BiaÃ
Âko: 6,7 g, Sól: 0,55 g Sposób przygotowania:
1. Piekarnik...
Pełen opis produktu 'Mieszanka na ciasto domowe z bÃ
Âonnikiem z agawy BIO 300 g' »
SkÅadniki: mÄ
ka ryżowa peÅnoziarnista*, mÄ
ka
gryczana*, tapioka* (skrobia z manioku), cukier kokosowy*, mÄ
ka
ryżowa*, len mielony*, inulina z agawy w proszku*(2%),
bezglutenowy proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*,
substancje spulchniajace (winiany potasu, wÄglany sodu)], sól
himalajska (*certyfikowany skÅadnik ekologiczny)
Opis: Mieszanka do przygotowania ciasta
jogurtowego. Otrzymane ciasto można podzieliÄ na 14 porcji. 1
porcja = 50 g. WartoÅÄ odżywcza w 100 g : po
przygotowaniu zgodnie z przepisemWartoÅÄ energetyczna: 1357 kJ/
325 kcalTÅuszcz: 18 g, w tym kwasy tluszczowe nasycone: 2,3 g,
WÄglowodany: 34 g, w tym cukry: 9,4 gBÅonnik: 1,9 g, BiaÅko: 6,7
g, Sól: 0,55 g
Sposób przygotowania:
1. Piekarnik nagrzaÄ do temperatury 180 stopni Celsjusza (bez
termobiegu)2. OkrÄ
gÅÄ
tortownicÄ (ok. 24 cm) wyÅożyÄ
papierem do pieczenia (lub nasmarowaÄ tÅuszczem i oprószyÄ
mÄ
kÄ
)3. Do dużej miski wlaÄ 180 ml jogurtu naturalnego, wbiÄ 3
jaja oraz 100 ml oleju lub 1/2 kostki rozpuszczonego masÅa i
dokÅadnie zmiksowaÄ4. WsypaÄ zawartoÅÄ opakowania i ponownie
zmiksowaÄ5. GotowÄ
masÄ przelaÄ do formy6. Na wierzch uÅożyÄ
dowolne owoce (jabÅka, brzoskwinie, borówki, truskawki itp.)7.
WstawiÄ do piekarnika na Årodkowy poziom i piec przez ok. 30-35
minut JeÅli chcesz przygotowaÄ ciasto w formie babeczek to
skrÃ³Ä czas pieczenia do 25 minut.
Zalecane warunki przechowywania: PrzechowywaÄ w
suchym i chÅodnym miejscu.
Cechy produktu: Certyfikat BIOtakBez
glutenuWegetariaÅskitakWegaÅskitakKraj producentaPolskaKraj
pochodzenia skÅadników-