[Dary Natury]
Kategoria: PrzyprawyWysyłka: do 3 dni
Anyż w kuchni ma zastosowanie jako dodatek do gotowanych
jarzyn, np. do czerwonej kapusty, marchwi, szpinaku, buraków.Anyżem
aromatyzuje się kompoty, pierniki, bułki, ciastka, potrawy
słodkie...
Pełen opis produktu 'Anyż Gwiazdka' »
Anyż w kuchni ma zastosowanie jako dodatek do gotowanych jarzyn,
np. do czerwonej kapusty, marchwi, szpinaku, buraków.Anyżem
aromatyzuje się kompoty, pierniki, bułki, ciastka, potrawy słodkie
z ryżu, potrawy kuchni indyjskiej, cukierki, budynie, niektóre sosy
do ryb, owoce morza. Anyż ponadto dodawany jest do niektórych
napojów, np. ponczów, wódek, syropów, likierów. Nawet małe dawki
anyżu mogą znakomicie urozmaicić smak potraw z dziczyzny i sosów
mięsnych. Anyżem aromatyzuje się kompoty, pierniki, bułki, ciastka,
potrawy słodkie z ryżu, potrawy kuchni indyjskiej, cukierki,
budynie, niektóre sosy do ryb, owoce morza. Anyż ponadto dodawany
jest do niektórych napojów, np. ponczów, wódek, syropów, likierów.