[YANGO]
Kategoria: Zdrowie > Witaminy > Witamina C
we krwi wspomagają układ odpornościowy pozytywnie wpływają
na naczynia krwionośne i serce Super C
Antyoksydanty, to bogate źródło naturalnej witaminy
C, która: – chroni komórki przed stresem...
Pełen opis produktu 'YANGO Super C Antyoksydanty camu camu, aronia, acerola, acai 90 kapsułek wegetariańskich' »
Cztery „super owoce – camu camu, acerola, aronia i jagody acai
– teraz zawarte w jednym produkcie.
CAMU CAMU
Jagody te nazywane są również jako Cacari lub w języku
łacińskim Myrciaria Dubia. Jagody te rosną w lasach
tropikalnych Amazonii w Brazylii oraz Peru. Dzięki swojej
czerwono – purpurowej barwie przypominają wiśnie. Wielkością
przypomina dojrzałą cytrynę. W smaku są wyjątkowo kwaśne,
ale za to bardzo wartościowe.
Przede wszystkim owoce te zawierają w sobie przeogromną ilość
witaminy „C, która jest niezwykle ważna dla zdrowia naszej
skóry, włosów oraz przy wspomaganiu odporności. Znajdziemy
w nich przeciwutleniacze oraz trolox, czyli rozpuszczalną
w wodzie pochodną witaminy „E.
Dzięki tym składnikom CAMU CAMU może tylko bardzo dobrze
wpłynąć na nasze zdrowie oraz samopoczucie. Owoce te
wykorzystuje się przy leczeniu przeziębień
i grypy. Wspomagają również pracę układu odpornościowego
i pokarmowego oraz opóźnią procesy starzenia się
organizmu. Co ważniejsze dostarczają nam cennych flawonoidów,
które chronią nas przed rożnymi chorobami układu
sercowo-naczyniowego. Często wykorzystywane są w profilaktyce
nowotworowej. Mogą również zapobiec takim chorobom jak nieswoiste
zapalenia jelit i reumatoidalne zapalenie
stawów oraz regularne ich spożywanie przywraca
witalność i stabilizację chemiczną przy funkcjonowaniu
mózgu.
Wszystkim osobom zaleca się spożywanie tego egzotycznego owocu.
Szczególnie polecany jest sportowcom oraz diabetykom
ze względu na ogromną zawartość błonnika jak i niską
kaloryczność.
ACEROLA
Roślina ta pochodzi z wysp karaibskich i Ameryki
Środkowej ale obecnie uprawiana jest również w Stanach
Zjednoczonych, Australii i Ameryce Południowej. Spotkać ją
można również pod nazwą Wiśnia z Barbadosu oraz, Wiśnia
z Puerto Rico. Acerola zawiera najwięcej witaminy „C,
w porównaniu do innych owoców.
Obecnie Acerola używana jest do produkcji preparatów
witaminowych polecanych przy przeziębieniach i infekcjach
oraz chorobach przewlekłych. W medycynie tradycyjnej
owoce te były stosowane przy leczeniu dyzenterii, biegunki
oraz chorobach wątroby.
Acerola dostarcza również do naszego organizmu tiaminy,
witaminę „A, niacynę oraz karotenoidy. Najważniejsze jest
to iż chroni nas przed zachorowaniem na przeróżne
choroby spowodowane niedoborem witaminy „C. Wzmacnia odporność
oraz przyjmuje się ją w przypadku zmagania się z
miażdżycą ponieważ zapobiega sklejaniu się płytek
krwi. Pomoże z problemami ze
stawami gdyż wpływa na syntezę kolagenu. Dodatkowo
hamuje reakcje alergiczne oraz wzmacnia naszą skórę
i kości.
Ponieważ owoc ten jest naturalnym antyoksydantem, usuwa
z organizmu wolne rodniki, które niszczą zdrowe komórki.
Dzięki karotenoidom (beta-karoten, luteiny) pozytywnie wpływa
na oczy, ponieważ związki te hamują uszkodzenia wzroku
spowodowane starzeniem się organizmu. Pomoże również przy zaćmie
i wspomoże widzenie po zapadnięciu zmroku.
ARONIA
To jeden z najzdrowszych owoców, który odkryto
niedawno. Aronia jest bombą witaminową, zawiera witaminę „C,
również te z grupy „B (B1, B2, B6) oraz „E. Dodatkiem są
składniki mineralne, przeciwutleniacze i mikroelementy.
To jedyne doskonałe źródło witaminy PP, a jej owoce
posiadają właściwości odżywcze i antytoksyczne.
Wyciąg z aronii skutecznie reguluje nadciśnienie tętnicze,
chroni przed chorobami serca oraz zapobiega odkładaniu
się cholesterolu w tętnicach. Zmniejsza również stany
zapalne naczyń krwionośnych. Zapobiega
miażdżycy oraz działa uspokajająco
i przeciwkrwotocznie. Dzięki obecności antyoksydantów chroni
organizm przed nowotworami.
Stosowana może być w profilaktyce różnych chorób, w tym
tzw. cywilizacyjnych. Obecność antocyjanów w aronii opóźnia
procesy starzenia się organizmu, uodparnia skórę na działanie
szkodliwych promieni słonecznych UV i usprawnia przemianę
materii.
Aronia zawiera katechiny więc dobrze wpływa na układ
trawienny. Pomoże przy leczeniu nadciśnienia, w profilaktyce
zawałów, demencji, udarów mózgu, chorób Alzheimera
i Parkinsona, zwiększa odporność układu immunologicznego.
Terapeutyczne działanie zawdzięcza bioflawonoidom, dzięki
którym „troszczy się o dobra kondycję naczyń
krwionośnych. Pomóc więc może osobom ze skłonnością
do powstawania żylaków. Ochroni również błonę śluzowa żołądka
przed szkodliwym działaniem kwasu solnego
oraz alkoholu.
Aronie, pod postacią soku, nalewki czy suplementu może
kosztować każdy z nas. Owoce te łagodzą stany stresowe,
uspokajają i wzmacniają organizm. Dzięki temu, że roślina
ta nie wymaga oprysków, nie powinna zawierać
pestycydów.
JAGODY ACAI
Ta egzotyczna jagoda pochodzi z lasów deszczowych Amazonii
i posiada właściwości prozdrowotne i odżywcze. Dzięki
czynnym związkom biologicznym posiada ogromny potencjał
antyoksydacyjny oraz korzystnie działa w profilaktyce
chorób cywilizacyjnych, w tym chorób sercowo-naczyniowych.
Zawarte w niej fito sterydy wspomagają utrzymywanie
prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystny wpływ
na naczynia krwionośne zawdzięcza polifenolom, a zawarte
w niej składniki aktywne wspomagają regulację ciśnienia
tętniczego oraz stężenia glukozy we krwi.
Zawarte w jagodach acai antocyjany wpływają na poprawne
widzenie. Polepsza się adaptacja oczu do widzenia
po zmroku, ograniczony zostaje rozwój wad wzroku
i poprawia się mikrokrążenie w gałkach ocznych. Dzięki
właściwościom przeciwutleniającym jagody te skutecznie usuwają
z organizmu wolne rodniki, które uszkadzają nasze DNA komórek
i przyczyniają się do rozwoju wielu chorób
i przyspieszeniu procesu starzenia się. Związki
aktywne wspomagają usuwanie toksyn z organizmu. Acai
obniża stężenie glukozy oraz insuliny we krwi,
a dzięki temu mogą się one utrzymywać na stabilnym
poziomie.
Jagody acai zawierają w sobie witaminy A, E oraz witaminy
z grupy B, a także składniki mineralne (magnez, żelazo,
selen, wapń i 19 różnych aminokwasów egzogennych, czyli
takich, które musimy dostarczać do organizmu wraz
z pożywieniem. Co najważniejsze znajdziemy w nich związki
fenolowe, fitosterole i bioflawonoidy.
Dzięki składnikom aktywnym, jagody acai:
wspomagają ochronę DNA przed uszkodzeniami
usuwają rolnych rodników
korzystnie wpływają na wygląd i urodę
dbają o oczy
korzystnie wpływają na procesy trawienne organizmu
utrzymują prawidłowy metabolizm energetyczny
poprawiają koncentrację i pamięć
utrzymują prawidłowe stężenie glukozy oraz insuliny
we krwi
wspomagają układ odpornościowy
pozytywnie wpływają na naczynia krwionośne i serce
Super C Antyoksydanty, to bogate źródło naturalnej witaminy C,
która:
– chroni komórki przed stresem oksydacyjnym
– wspomaga wchłanianie żelazaantyoksydanty
– przyczynia się do zmniejszenia zmęczenia i wyczerpania