[RM]
Kategoria: Poradniki i zdrowie>Diety, przepisyWysyłka: do 3 dni
Wrocław 2014, wydanie 2, format 150 x 205, objętość 232 str.,
oprawa miękka Poradnik dla robiących wino, piwo, miody pitne,
nalewki, kwas chlebowy i inne napoje alkoholowe w domuOdkryj liczne
zalety przygotowanych...
Pełen opis produktu 'Domowe alkohole' »
Wrocław 2014, wydanie 2, format 150 x 205, objętość 232 str.,
oprawa miękka Poradnik dla robiących wino, piwo, miody pitne,
nalewki, kwas chlebowy i inne napoje alkoholowe w domuOdkryj liczne
zalety przygotowanych w domu napojów alkoholowych – unikatowych,
aromatycznych, niedrogich i zadziwiająco łatwych do zrobienia!
Obserwujemy obecnie tak znaczny wzrost zainteresowania produkcją
wina i piwa w domu, że zjawisko to można uznać za renesans w tej
dziedzinie. Nieważne, dlaczego chcesz dołączyć do nowego pokolenia
browarników i winiarzy – by mieć ciekawe hobby, rozwinąć już
posiadane umiejętności lub zmniejszyć wydatki domowe – z tej
książki dowiesz się, jak to zrobić.W tym praktycznym poradniku
Scott Mansfield przybliża współczesnym entuzjastom wspaniałe
tradycje winiarstwa, browarnictwa i miodosytnictwa. Początkujący
znajdą tu porady, jak zrobić niedrogie nastawy ze zwykłych
składników za pomocą prostych kuchennych narzędzi. Oprócz przepisów
na bardziej popularne domowe napoje alkoholowe jak wina owocowe,
jarzynowe i ziołowe, miody pitne, piwa i nalewki doświadczeni
hobbyści znajdą tu inspirujące receptury na cenione przed wiekami i
na jakiś czas zapomniane trunki, takie jak:• Perry – robiony z
gruszek, słodki kuzyn jabłkowego cydru• Wino z papryki jalapeno –
zdrowy trunek i wspaniała marynata do mięs• Różany miód pitny –
napój znany już starożytnym Grekom• Piwo świerkowe –
północnoamerykański klasyk od czasów kolonialnychObawiasz się, że
samodzielna produkcja napojów alkoholowych jest skomplikowana i
trudna? Niepotrzebnie! Poradnik opisuje wszystkie jej etapy – od
butelkowania po dosładzanie. To łatwe, a rezultaty są zachwycające
i kuszące, o czym szybko się przekonasz. Na zdrowie!SCOTT
MANSFIELD, urodzony w gminie Hoosier, przeprowadził się do
północnej Kalifornii w latach 70. XX wieku, aby tam studiować, a
został w niej ze względu na ludzi, klimat i styl życia. Przez
ostatnie 15 lat zajmował się domową produkcją wina, piwa, cydru,
miodu pitnego i wszelkich innych napojów fermentowanych,
wykorzystując przy tym lokalnie dostępne składniki, jeśli tylko
było to możliwe. Zawsze pociągała go aktywność na świeżym
powietrzu. Lubi także ogrodnictwo i gotowanie....