[KDC]
Kategoria: Książki kucharskieWysyłka: od ręki
ważny powód, dla którego warto mieć 100 sposobów
na drób w kuchni pod ręką: mięso z kurczaka i indyka
dzięki temu, że jest zdrowe, lekkostrawne, chude i niskokaloryczne
stosowane...
Pełen opis produktu 'Drób na 100 sposobów' »
Z kaczką w kuchni, Z KURCZAKIEM NA PATELNI Mięso drobiowe wygrywa
każdy wyścig popularności w porównaniu z wołowiną, wieprzowiną,
cielęciną i każdym innym gatunkiem. I to nie tylko u nas, ale jak
świat długi i szeroki. Mięso z drobiu jest bowiem delikatnym,
pożywnym, niedrogim i, ze swoim charakterystycznym smakiem,
wybornym mięsem, dającym się przyprawiać na różne sposoby. Proste w
przygotowaniu, pozwala się łączyć z wieloma produktami spożywczymi,
poczynając od warzyw i owoców, aż po ryby, jak również orzechy,
zioła, sosy. Można je rozmaicie podawać, marynować, gotować i
mieszać. Ta właśnie wszechstronność, została wykorzystana w
przepisach. Mamy w książce mnóstwo pomysłów na przygotowanie
tradycyjnego kurczaka lub indyka, ale nie tylko. Znajdziemy tu też
kaczkę, gęś czy perliczkę. I jeszcze jeden ważny powód, dla którego
warto mieć 100 sposobów na drób w kuchni pod ręką: mięso z kurczaka
i indyka dzięki temu, że jest zdrowe, lekkostrawne, chude i
niskokaloryczne stosowane jest szczególnie w kuchni dietetycznej, i
to nie tylko przy odchudzaniu, lecz także jako podstawa pożywienia
dla rekonwalescentów, ludzi starszych, kobiet w ciąży...