[Royal]
Kategoria: Środki czystości/Chemia dla gastronomii > Środki do urządzeń gastronomicznych
Środek do dezynfekcji i mycia maszyn i urządzeń w
gastronomii Rosan G Desinfect Uwaga: butelka bez spryskiwacza Płyn
przeznaczony głównie do mycia i dezynfekcji powierzchni, maszyn i
urządze...
Pełen opis produktu 'Rosan G Desinfect Środek do dezynfekcji urządzeń i powierzchni 1 l Środki czystości dla gastronomii' »
Środek do dezynfekcji i mycia maszyn i urządzeń w
gastronomii Rosan G DesinfectUwaga: butelka bez
spryskiwacza
Płyn przeznaczony głównie do mycia i dezynfekcji powierzchni,
maszyn i urządzeń w gastronomii, np. krajalnice do wędlin i sera,
lodówki, lady chłodnicze, frytkownice, maszynki do mielenia mięsa,
blatów roboczych, taśm produkcyjnych, stołów, pojemników, itp.
Znajduje zastosowanie wszędzie tam, gdzie niezbędne jest działanie
antybakteryjne. Środek jest efektywny w użyciu, przeznaczony
głównie do powierzchni mających, jak i niemających kontaktu z
żywnością w kuchniach zbiorowego żywienia, restauracjach, hotelach,
uzdrowiskach, szkołach, itp. Preparat jest delikatnym środkiem
myjąco - dezynfekującym, co pozwala na zastosowanie go do
samochodów przewożących żywność, np. firmy cateringowe. Środek
wykazuje doskonałe właściwości dezynfekujące, bakteriobójcze i
grzybobójcze, a przy tym nie uszkadza mytych powierzchni.
Główne cechy płynu:
opakowanie: 1 l
dozowanie: produkt gotowy do użycia
czas działania: 5 minut - bakterie, 15 minut grzyby
dezynfekcja powierzchni które mają kontakt z żywnością
współczynnik pH: 9
zastosowanie: powierzchnie, urządzenia, lodówki, lady
chłodnicze, witryny, krajalnice, frytkownice, maszynki do mielenia
mięsa, blaty robocze, taśmy produkcyjne
zapach: bezzapachowy
można stosować do: aluminium, tworzyw sztucznych, stali
nierdzewnej, emalii, szkła, ceramiki, gumy.
działanie płynu: czyszczące / myjące / dezynfekujące
biodegradalność preparatu: < 90 %
termin ważności: 2 lata od daty produkcji
dokumentacja: karta charakterystyki, Pozwolenie Ministra
Zdrowia Nr 3231/07
produkt spełnia wymogi: HACCP, GHP/GMP
Sposób użycia:
Roztwór roboczy 3% (0,3L/10L wody). Czas działania na powierzchnię
– 5 minut na bakterie i 15 minut na grzyby. Temperatura roztworu
roboczego 40C. Po umyciu dokładnie spłukać wodą o jakości wody
pitnej. Dla uzyskania skuteczności produktu niezbędne jest
utrzymanie temperatury roztworu roboczego min. 40C.
Sprawdź pozostałe środki do mycia i dezynfekcji
w gastronomii